Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Fegyveresek kergették el a Survivors készítőit

2001.07.28. 00:03
Kis híján rossz véget ért az afrikai Survivors forgatása. Kenyában, ahol a sorozat harmadik részét veszik szalagra, gerillák támadták meg a forgatócsoportot. A vicces esetben senki nem sérült meg, de a producerek azóta helyi krokodildándikkal őriztetik magukat.
A Survivors című népszerű tévéshow afrikai változatának harmadik részét Kenyában, a Saba Nemzeti Park mellett forgatják. A forgatócsoport azonban első alkalommal nem jutott messzebb a kies Isiolónál: gerillák támadták meg ugyanis az egyik teherautót, amely a helyi sztárokat szállította a forgatás helyszínére - jelentette a Fox News hírtelevízió.

Bár az "akcióban" senki nem sérült meg, az East African Standard értesülései szerint a helyi rendőrség igyekezett eltitkolni az esetet. Egy helyi CBS-szóvivő - a műsort a CBS futtatja - szintén megpróbált úgy tenni, mintha misem történt volna: "Úgy tűnik, egy újabb túlzással van dolgunk. Médiahisztéria" - mondta a bwana.

Nem az én erdőmben!

Ami a támadókat illeti, a helyi hatóságok szerint egy olyan csoportról van szó, ami - ki tudja, miért - ellenzi, hogy a műsort a nemzeti parkban forgassák.

A hatóságok és a show producerei tanultak az esetből: helyi erdőjárókat béreltek fel, hogy vigyázzák a műsor forgatását. A krokodildándik feladata nem csak a terep biztosítása, de a résztvevők fegyveres védelme is.

Újságírók not welcome

Az aggodalom mindenképpen "jogos": néhány nappal ezelőtt a CBS biztonsági emberei több helyi újságírót is lefogtak, akik túl közel merészkedtek a forgatáshoz. Egy őr elmondta, hogy szigorú utasításokat kaptak a CBS-től, hogy újságírókat semmiképpen sem engedjenek a forgatás területére.