Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Négyszázmilliós képlopás Budapesten

2003.01.20. 13:01
Harminckét festményt loptak el egy tavalyi betörés során ismeretlenek egy újlipótvárosi lakásból. A műkincsek értéke csaknem négyszázmillió forint. A festmények között található többek között Bálint Endre, Czóbel Béla és Kádár Béla több alkotása is.
Mintegy 400 millió forintos képlopás tetteseit keresi a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a képeket tavaly december végén lopták el a fővárosból. Az utóbbi időszak legnagyobb képlopásának részletekről Paróczai Sándor alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Vagyon és Műkincsvédelmi Alosztályának munkatársa beszélt hétfőn, Budapesten, az ORFK nyílt napján.

Elmondta: a BRFK január 3-án indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján alaposan gyanúsítható, hogy 2002. december 18-a és 28-a között behatolt a főváros XIII. kerületében a Jászai Mari tér egy lakásába, ahonnan 32 festményt eltulajdonított.

Az adatok szerint az ellopott műkincsek értéke megközelíti a 400 millió forintot; az ellopott műkincsek között található többek között Anna Margit, Ámos Imre, Bálint Endre, Czóbel Béla, Egry József és Kádár Béla több alkotása.