Tetovált bérgyilkost keres a rendőrség

2003.07.02. 16:47
Közzétette a rendőrség a hétfőn fejbelőtt férfi támadójáról készített fantomképet és személyleírást. Az eddigi információk szerint nincs közvetlen összefüggés a pornóiparban dolgozó K. Zoltán munkája és a támadás között. A rendőrség vizsgálja az áldozat üzleti ügyeit is. A férfi állapota stabilizálódott, de mivel a lövedék áthatolt a koponyáján, valószínű, hogy maradandó károsodást okoz a sérülése.
A rendőrség nem tudja megerősíteni a Blikk információt, miszerint a pornószakmában dolgozó, 31 éves hétfőn fejbelőtt férfi a közelmúltban nagyobb összeget fizetett volna ki egy szerb kereskedelmi televízió tulajdonrészéért. Az eddigi információk szerint a támadás nincs összefüggésben a férfi szakmájával.

Mint arról beszámoltunk, hétfő este Budapesten a XVII. kerületben fejbe lőtték a pornóiparban tevékenykedő K. Zoltánt. A meglőtt férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol állapota stabilizálódott, de mivel a lövedék áthatolt a koponyáján, valószínű, hogy maradandó lesz sérülése. A támadó elmenekült; a nyomozók feltételezik, hogy bérgyilkos próbált végezni a férfival, erre utal a támadás szakszerű kivitelezése is.

Vizsgálják üzleti ügyeit is

A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hogy a tanúkihallgatások alapján elkészítették a tettes fantomképét és összeállították személyleírását, melyet a rendőrség honlapján is közzétettek.

A keresett személy körülbelül 170-175 centiméter magas, erős testalkatú férfi. Haja sötét, rövid. A felkarján vállmagasságig nagy méretű tetoválás látható. Rövid, ápolt bajuszt visel. A bűncselekmény elkövetésekor világos színű, a nyakrésznél sötét szegélyű, ujjatlan pólót és térdig érő nadrágot viselt.

A Blikk úgy értesült, hogy K. Zoltán nemrégiben 30 millió forintot fordított egy szerb kereskedelmi televízió résztulajdonának megvásárlására. Az üzlet később nem jött létre, és a pénz időközben elveszett. A BRFK sajtóügyeletes az Indexnek azt mondta, hogy ezt az információt nem tudják megerősíteni, de vizsgálják K. Zoltán üzleti ügyeit is.  • Hírek
  • Hitelkártya