Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A kamerarendszer hiányossága miatt szökhetett meg a fogoly

2002.10.28. 16:50
Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a rabot, aki vasárnap délután megszökött a szekszárdi börtönből - adta hírül az MTI. A férfi ellen kettős gyilkosság elkövetése miatt eljárást folytat a Tolna Megyei Bíróság. A vizsgálat szerint nem volt kamera a börtönnek abban a részében, ahonnan a rab megszökött.
A férfit a rendőrség és a határőrség nagy erőkkel keresi. A rendőrség közölte, hogy különösen veszélyes bűnözőről van szó, aki 2001 novembere óta kettős gyilkosság miatt áll bíróság előtt, de ügyében még nem született ítélet.

A vád szerint a 23 éves férfi 2000. szeptember 13-án Magyarkeszin meglopta egy bögrecsárda tulajdonosát, de amikor a 67 éves asszony kérdőre vonta, késsel támadt rá, és megölte. Később végzett a ház albérlőjével, egy 22 éves tanítónővel is, aki szemtanúja volt az esetnek.

A Tolna megyei rendőrkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta, a fiatalember a kettős gyilkosság elkövetése után előzetes letartóztatásba helyezték. A fogdában hivatalos személy elleni erőszakot követett el, ezért másfél éves börtönbüntetésre ítélték.

Kevés kamera

A kamerarendszer és a felügyelet hiányossága vezethetett a kettős emberöléssel vádolt Csepregi Péter szökéséhez - tudta meg a HavariaPress. A másfél éves börtönbüntetését töltő elítéltet azért szállították Szekszárdra mert a kettős emberölési ügyben volt egy tárgyalása.

A férfi a börtön folyosójáról egy rácsos ablakon szökött meg egy lepedőből tekert kötélen. Az elítélt azért tartózkodhatott a folyosón, mert a börtönfokozatú elítéltek a törvény értelmében nincsenek egyfolytában bezárva a celláikba.

Az eddigi információk szerint a börtönben működő kamerarendszer hiányossága miatt a folyosó érintett része pont nem látszott. A szökést követően a börtönben azonnal intézkedtek a hiányosságok pótlására.

Két nappal korábban, szombaton a Vas Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből szökött meg két rab. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint a több kisebb súlyú bűncselekményért fogva tartott K. Z. és B. A. úgy jutott ki a börtönből, hogy átvágtak egy rácsot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!