Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Megint megkéseltek egy londoni tizenévest

2008.07.18. 06:47
Nagyon sok a késelés Nagy-Britanniában, különösen a londoni fiatalok között. Akinél kést találnak, azt kórházakba, gyászoló rokonokhoz és börtönökbe viszik tanulmányi kirándulásokra.

Csütörtök este ismét megkéseltek egy tizenéves fiatalt Londonban. Ő a huszonegyedik tizenéves áldozata a londoni késeléseknek. Idősebb áldozatai is vannak a brit fővárosban terjedő késeléseknek, csak az elmúlt héten hét embert öltek meg szúrófegyverrel.

Tavaly egész évben 26 tizenévest öltek meg késsel Londonban, idén fél év alatt pedig már 21-et, miközben a bűnözés mértéke általában csökken az országban és a fővárosban is. Az elkövetők általában maguk is tizenévesek. Csütörtök este is egy 16 éves fiú ölt, őt még az éjjel elfogta a rendőrség.

A brit kormány kedden hagyta jóvá, hogy szigorítsák a késsel utcára merészkedők büntetéseit. Akiknél ilyen fegyvert találnak, azoknak tanulmányi látogatásokra kell menniük, olyan traumatológiai osztályokra, ahol megkéselt embereket kezelnek, és el kell menniük megkéselt áldozatok családtagjaihoz, továbbá késelésért elítéltekhez kell menniük beszélőre a börtönbe.