Piroska
3 °C
3 °C

Megkéselte férjét, aztán kibékültek

2006.07.04. 12:10
Két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a nőt, aki 2004-ben csaknem halálra késelte a férjét Pesterzsébeten. A házaspár azóta kibékült, sőt a bűnügyi költségeket valószínűleg a férj fizeti meg az orvosi kezelés alatt álló asszony helyett.

Jogerősen két év börtönbüntetést szabott ki a Fővárosi Ítélőtábla arra a nőre, aki 2004. július 20-án csaknem halálra késelte a férjét Pesterzsébeten. A Havaria Press közlése szerint a jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltését az ítélőtábla négy év próbaidőre felfüggesztette.

A táblabíróság ezzel jelentősen súlyosbította a Fővárosi Bíróság tavaly őszi, egy éves, ugyancsak felfüggesztett büntetését. A vádirat szerint az asszony - aki egy kicsit ivott is - a XX. kerületi Vas Gereben utcában vitába keveredett a férjével, majd felkapott egy 15 centis konyhakést és a férfi mellkasába döfte.

Amikor a késelés után a nő ráébredt tettére, azonnal hívta a mentőket. A kés a férj tüdejébe hatolt, de életét a gyors orvosi beavatkozással sikerült megmenteni. A bíróság ezért nem is emberölési kísérletért, csak életveszélyt okozó testi sértésért ítélte el a vádlottat.

Azóta egyébként a pár ismét rendezett házasságban él, mivel a férfi megbocsájtott feleségének. A nő viszont szorongásos-depressziós tünetei miatt orvosi kezelésre szorul, az ítélethirdetésen sem tudott megjelenni.

Az ítélet érdekessége, hogy a táblabíróság a bűnügyi költséget a vádlottra terhelte, de mivel a nőnek nincs önálló keresete, így a százezres nagyságrendű összeget vélhetőleg a férj - tehát a sértett - fizetheti majd meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!