Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkéselte férjét, aztán kibékültek

2006.07.04. 12:10
Két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a nőt, aki 2004-ben csaknem halálra késelte a férjét Pesterzsébeten. A házaspár azóta kibékült, sőt a bűnügyi költségeket valószínűleg a férj fizeti meg az orvosi kezelés alatt álló asszony helyett.

Jogerősen két év börtönbüntetést szabott ki a Fővárosi Ítélőtábla arra a nőre, aki 2004. július 20-án csaknem halálra késelte a férjét Pesterzsébeten. A Havaria Press közlése szerint a jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltését az ítélőtábla négy év próbaidőre felfüggesztette.

A táblabíróság ezzel jelentősen súlyosbította a Fővárosi Bíróság tavaly őszi, egy éves, ugyancsak felfüggesztett büntetését. A vádirat szerint az asszony - aki egy kicsit ivott is - a XX. kerületi Vas Gereben utcában vitába keveredett a férjével, majd felkapott egy 15 centis konyhakést és a férfi mellkasába döfte.

Amikor a késelés után a nő ráébredt tettére, azonnal hívta a mentőket. A kés a férj tüdejébe hatolt, de életét a gyors orvosi beavatkozással sikerült megmenteni. A bíróság ezért nem is emberölési kísérletért, csak életveszélyt okozó testi sértésért ítélte el a vádlottat.

Azóta egyébként a pár ismét rendezett házasságban él, mivel a férfi megbocsájtott feleségének. A nő viszont szorongásos-depressziós tünetei miatt orvosi kezelésre szorul, az ítélethirdetésen sem tudott megjelenni.

Az ítélet érdekessége, hogy a táblabíróság a bűnügyi költséget a vádlottra terhelte, de mivel a nőnek nincs önálló keresete, így a százezres nagyságrendű összeget vélhetőleg a férj - tehát a sértett - fizetheti majd meg.