Eleonóra
-1 °C
2 °C

Késelés egy szolnoki idősek otthonában

2006.03.02. 13:25
Súlyos sérülésekkel vitték kórházba egy szolnoki idősek otthonának három lakóját csütörtökön. Az idős bentlakókat egy társuk késelte meg.

Három lakótársát szúrta meg egy 76 éves férfi csütörtökön hajnalban Szolnokon, a Kaán Károly úti idősek otthonában, mindhárom bentlakó súlyos sérülésekkel került a kórházba, derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A férfi először alvó szobatársát késelte meg, majd a folyosón egy másik lakót, végül az épület földszintjén egy harmadikat szúrt meg. Az idős ember az épület hátsó kijáratán elmenekült, majd az otthon udvarán felmászott egy magas vastraverzre (a munkásőrség egyori rádióadó állványára), hogy onnan levetve magát öngyilkos legyen.

A szociális otthon munkatársai ekkora már riasztották a rendőröket, akik rábeszélték a férfit, hogy másszon le és adja meg magát. Az idős ember a kihallgatáson elismerte a három késelést, és elmondta, régi sérelmeit akarta megtorolni.

Depresszió

"Több mint egy éve lakik nálunk a bácsi, akit felesége halála óta kezelnek az orvosok depresszióval" - mondta el az Indexnek Szabó Julianna, az intézmény igazgatója, aki szerint feltehetőleg a betegség is közrejátszhatott a késelésben. "Apróbb, lehet hogy vélt sérelmek miatt támadhatott társaira, de szerintem őt mindenképp beteg embernek kell tekinteni, valószínűleg erre jut majd a rendőrségi szakértő is" - tette hozzá az igazgatónő.

A késes ámokfutás fél hat körül történt, amikor pont műszakváltás van az otthonban és átmenetileg nem figyelnek a gondozottakra. Egyelőre nem világos, hogy ezt így tervezte-e az idős ember, mert ha igen, akkor az nagyobb súllyal esik majd a latba cselekménye elbírálásakor.

Életveszélyben

Az igazgatónő szerint nem követtek el hibát munkatársai, átnézték utólag a dokumentációkat és semmilyen jel nem utalt arra, hogy ilyen bűncselekményre készült a férfi. Azt még nem tudni, hogy a kés hogyan került hozzá, de mivel a gondozottaknak szabad kijárásuk van az otthonból, bárhonnan beszerezhette a fegyvert, amit minden további nélkül magánál is tarthatott.

A három sérültről annyit mondott Szabó Julianna, hogy a tettes környezetéből kerültek ki, egyikük csak könnyebben sérült, a másik kettőt meg kellett műteni és az egyik még intenzív osztályon fekszik, nincs túl az életveszélyen.