Gerzson
-3 °C
2 °C

Tíz év börtön ittas késelésért

2005.04.14. 16:41
Hét év élettársi viszony torkollott 2004 júniusában gyilkosságba Szegeden. Az alkoholt meg nem vető pár gyakran veszekedett, sőt verekedett, a viharos viszonynak végül két késszúrás vetett véget. A kapcsolatot konyhakéssel megszakító nőt tíz év börtönre ítélték.

Veszekedés közben egy késsel halálosan megsebesítette élettársát az a szegedi nő, akit csütörtökön jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla, helyben hagyva ezzel a Csongrád Megyei Bíróság februári első fokú ítéletét.

Az 52 éves büntetlen előéletű vádlott 1997 óta élt élettársi kapcsolatban a sértettel, és együtt nevelték a férfi korábbi házasságából született gyermeket. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, italozásaik gyakran veszekedéssé, tettlegességig fajultak.

2004. június 24-én a vádlott délután már részegen érkezett haza. Később a lakásba érkező szintén ittas férfi és az asszony között szóváltás alakult ki. A vádlott szidalmazta és többször is megrúgta a férfit, aki viszont megpofozta a nőt.

A nő kiment a konyhába, ott egy kést vett magához, majd a férfit legalább kétszer mellkason szúrta, mire a férfi összeesett. A nő arra kérte a sértett fiát, hogy hívjon mentőt, a férfi azonban a segítség megérkezése előtt meghalt, életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni.