Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Nyolcéves kislányt szúrtak nyakon Nagykátán

2006.09.07. 16:05
Megkéseltek egy iskolába igyekvő kislányt csütörtökön reggel Nagykátán. A feltehetőleg súlyosan fogyatékos támadó először leszólította, majd megszúrta a diákot. A kislányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Csaknem halálos késelés történt csütörtök reggel a Pest megyei Nagykátán, adta hírül a rendőrség. A váratlan támadás reggel nyolc óra körül történt a helyi általános iskolától nem messze. A nyolcéves M. Mária épp iskolába tartott, amikor a húszéves C. Miklós megszólította és kérte, hogy menjen oda hozzá.

A tápiószentmártoni kislány nem hallgatott a nagykátai fiatalemberre, és folytatta volna útját, azonban C. Miklós odalépett hozzá és nyakon szúrta. A megkéselt gyerek még be tudott szaladni az iskolába, ahol egy tanárnő értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Életveszélyes szúrás

A késes támadás miatt a kislány súlyos életveszélyes sérülést szenvedett, a szúrás a nyelőcsövét érte, mondta el az Indexnek Beluzsárné Belicza Andrea törzszászlós, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A mentők a sérült gyermeket egy fővárosi kórházba szállították, a mentőorvos elsődleges véleménye alapján állapota kielégítő.

A rövid időn belül a helyszínre érkező rendőrök elfogták C. Miklóst, akiről hamarosan kiderült, hogy cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt áll. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen okból kellene fokozottan figyelni a fiatalemberre, az üggyel kapcsolatos kihallgatások még folyamatban vannak, mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete miatt indított szakértők bevonásával büntetőeljárást a fiatalember ellen.

Tavaly fojtogatott

Szerettük volna megkérdezni a történtekről a Váci Mihály Általános Iskola tanárnőjét, aki kihívta a rendőrséget, de az iskola megkeresésünkre úgy válaszolt, hogy többek között a rendőrség kérésére nem adnak bővebb tájékoztatást az esetről.

Délutánra kiderült, a fiatalember nem először követett el ilyen támadást: tavaly nyáron egy tíz éves nagykátai kisfiút kezdett fojtogatni, tudtuk meg a megyei rendőrség sajtóreferensétől. Akkor az elmeorvos már megállapította, hogy súlyos mértékű pszichés zavarai vannak C. Miklósnak, az ügyben döntő bírósági ítélet szerint gyógyszeres kezelés, szoros ideggyógyászati kontroll és szülői felügyelet mellett maradhatott csak szabadlábon. A bíróság az anyát jelölte ki gondnoknak, a döntés értelmében a fiatalember szabadon mozoghatott, de önálló döntéseket nem hozhatott, helyette anyja járt el a különféle ügyekben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!