Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Tizenhét évet kapott a késes gyilkos

2004.04.22. 13:02
Jogerősen is tizenhét év fegyházra ítélte a pécsi táblabíróság az élettársa anyját halálra szurkáló fiatalembert. A most huszonnégy éves férfi két éve öngyilkosságra akarta kényszeríteni élettársát, majd veszekedés közben ledöfte a lány anyját.
Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a fiatalembert, aki halálra késelte korábbi élettársa anyját Kaposvárott. Csütörtöki tárgyalásukon a táblabírák helybenhagyták a Somogy Megyei Bíróság első fokon meghozott döntését.

Közös öngyilkosságot akart

Az ítélet szerint a jelenleg 24 éves fiatalember 2002 májusában egy autóba kényszerítette korábbi élettársát, majd elvette pénzét, és arra akarta kényszeríteni, hogy gyógyszerrel közös öngyilkosságot kövessenek el.

Az öngyilkosságra végül nem került sor, másnap viszont a fiatalember felkereste élettársa családját, ahol csak a lány anyját találta otthon, akivel szóváltásba keveredett. A vita hevében egy késsel többször is megszúrta az asszonyt, majd megszurkálta a hazaérkező lányt is, végül önmaga ellen fordította a kést.

Maradandó sérüléseket okozott

Az asszony a helyszínen életét vesztette, de súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett a megkéselt lány is, míg a támadó maga könnyebben sérült meg. Az első fokon eljáró bíróság az emberölés mellett kifosztásban is vétkesnek találta a fiatalembert, akit ezért 17 év fegyházra ítélt, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A döntés ellen a védelem fellebbezést nyújtott be, ám a táblabírák helybenhagyták azt.