Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Megkéselte, majd hozzáment feleségül

2003.11.27. 11:19
Nem kell börtönbe vonulnia egy az élettársát megkéselő gyulai asszonynak. A nő féltékenységből támadt élettársára, bár állítása szerint csak biciklijét akarta tönkretenni. A férfi ráadásul még el is vette az asszonyt, így a bírák enyhítettek az első fokú büntetésen.
Felfüggesztett börtönre enyhítette a Szegedi Ítélőtábla annak az asszonynak a büntetését, aki csaknem halálra késelte élettársát Gyulán. A nő még 2001. júliusában szúrta meg az élettársát, elmondása szerint azért, mert a férfi az elvált feleségét indult meglátogatni, s ezt akarta megakadályozni.

Az emberölési kísérlettel vádolt asszonyt első fokon négy és fél évi börtönbüntetésre ítélte a Békés Megyei Bíróság.

Csütörtök délelőtti tárgyalásán azonban az ítélőtábla enyhítette az ügy minősítését, s az emberölési kísérlet helyett életveszélyt okozó testi sértés kísérletére változtatta. A táblabírák ítélkezésüknél figyelembe vették az asszony azon védekezését, hogy a késsel, amivel élettársa súlyos sérülését okozta, csak a férfi kerékpárját akarta megrongálni.

Azt is figyelembe vették, miszerint a sértett maga kérte, hogy a bíróság tekintsen el az asszony megbüntetésétől. A vádlott - aki az eset óta feleségül ment megkéselt élettársához - így végül két év börtönt kapott, s az ítélet végrehajtását a bíróság négy évre felfüggesztette.