Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Az albérlők ölhették meg a szombathelyi szállásadónőt

2004.10.11. 18:09
Egy büntetett előéletű férfit és egy nőt vádol az ügyészség azzal, hogy még februárban meggyilkolták szállásadónőjüket. A pár nem tudott fizetni a szobáért, ezért megölte, majd kirabolta főbérlőjét. Hétfőn kezdődött a perük.
Szállásadónőjuk megölésével vádolják azt a férfit és nőt, akinek büntetőpere hétfőn kezdődött meg a Vas megyei bíróságon. Az ügyészség álláspontja és a rendőri nyomozás adatai szerint a vádlottak nyereségvágyból, több késszúrással ölték meg ez év február 12-én Szombathelyen saját lakásában az idős asszonyt.

Nem volt jövedelmük

A két büntetett előéletű vádlott idén február elején költözött albérletbe az idős hölgy családi házába, mivel azonban jövedelemmel nem rendelkeztek, a szoba bérleti díját nem tudták kifizetni. A főbérlő előleget nem kért, de fizetési határidőt szabott, ami lejárt. A vádlottak úgy próbáltak meg pénzhez jutni, hogy betörtek egy másik albérlő szobájába, de ott csak egy mobiltelefont és egy töltőt találtak. Próbálkoztak egy másik szobával is, de annak zárja erősebbnek bizonyult.

A pár - saját állítása szerint - szeretett volna haladékot kérni a fizetésre a főbérlőtől, de szóváltásba keveredtek. A nő meglökte az idős asszonyt, aki megtántorodott, nekiesett egy szekrénynek, a férfi pedig ököllel az asszony arcába csapott. A földön fekvő idős sértettet a fiatal férfi úgy szorította a földre, hogy rátérdelt a mellére, közben az asztalról magához vett késsel többször is megszúrta.

Húsvillával szúrták nyakon

A férfi a bíróságon tagadta, hogy szúrt volna, de aztán ellentmondásba keveredett, társa pedig szemébe mondta, hogy megszúrta a főbérlőt. A nő elmondása szerint mivel a kés elgörbült, egy másikat vett elő a fiókból, majd miután ez is használhatatlanná vált, húsvillával ejtettek újabb szúrásokat a nyakán.

"Mielőtt odaadtam a kést, én is szúrtam vele, azt hiszem, a bal oldalán érte a szúrás" - ismerte be vallomásában a nő, aki az elsőrendű vádlottként szerepelt a tárgyaláson. A vád szerint a vádlottak, miután végeztek az asszonnyal, átkutatták a családi ház felső szintjét, magukhoz vették a sértett arany nyakláncát, készpénzét és mobil telefonját, majd az ajtót és a kertkaput kulcsra zárva távoztak.