Auguszta
-7 °C
0 °C

Kétfejű gyermek született Brazíliában

2002.10.17. 09:16
Kétfejű gyermeket hozott világra egy 14 éves lány Brazíliában. Az orvosok szerint a gyerek egészséges, és jó esélye van arra, hogy sokáig életben marad. Egyelőre még nem döntöttek arról, hogy szükség van-e orvosi beavatkozásra.
Helyi sajtójelentés szerint a 3,5 kilogrammos fiú kedden, császármetszéssel jött a világra a Rio de Janeirótól 700 km-re fekvő Ataleia városának egyik kórházában. A csecsemő egészséges, és jó esélye van arra, hogy sokáig életben marad - mondta Dr. Marcos Burle de Aguiar, a brazil orvosi társaság tagja.

Még nem döntöttek az operációról

A gyermeknek a Globo televízióhálózat jelentése szerint egy szíve, egy mája és egy tüdeje van, de két feje, két gerincoszlopa és két nyelőcsöve. Dr. Jose Sabino de Oliveira, a Belo Horizonte kórház gyermek intenzív osztályának vezetője szerint valójában két gyermekről van szó a két fej, illetve agy miatt. Az orvosok eddig még nem tanácskoztak arról, hogy szükség van-e orvosi beavatkozásra, az egyik fej leoperálására.

A lányanya állítólag nem járt nőgyógyászati ellenőrzésre, emiatt csak a szüléskor derült ki, hogy gyermekének két feje van. Az anya nevét korára való tekintettel nem hozták nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!