Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Egy nap kétszer mentették meg az életét

2003.07.24. 09:58
Kétszer is megmentette egy öngyilkosjelölt életét egy rendőr Nyíregyházán. A tiszthelyettes előbb egy vonat elől rángatta el a nyíregyházi férfit, majd abban akadályozta meg, hogy teherautó elé vesse magát.
A rendőr kedden este egy baleset helyszínelésére igyekezett, ám a sorompó megállásra kényszerítette a Simai úti vasúti átjárónál. Várakozás közben vette észre, hogy egy gyalogos hirtelen a sínekhez rohan, és a közeledő vonat elé fekszik - adta hírül a HavariaPress.

A tiszthelyettes kiugrott az autójából, és az utolsó pillanatban lerántotta a férfit a sínekről. A két ember ezután dulakodni kezdett, közben az öngyilkosjelölt azt hajtogatta, hogy mindenképpen meg akar halni.

A férfi kiszabadulván a szorításból, megpróbált egy közeledő teherautó elé ugrani. A tiszthelyettes újabb közbelépésére azonban ez az akció sem járt sikerrel, sőt a férfi még csak meg sem sérült - közölte a hírügynökség.

A 48 éves öngyilkosjelöltet végül a helyszínre hívott mentők a pszichiátria osztályra szállították. A megyei kapitányság szóvivője és a kórház az Index megkeresésére nem kívánta közölni, hogy miért akart meghalni a férfi.