Judit
2 °C
7 °C

Ingavonatok és pótbuszok a kettes metró helyett

2003.09.04. 15:32
A 2-es metró felújítása miatt péntektől december 10-ig, hétköznapokon este nyolc órától üzemzárásig, szombat-vasárnap pedig egész nap pótlójáratok szállítják az utasokat a metróvonal Örs vezér tere és Népstadion közötti szakaszán.
A munkálatok első négy hetében pótlóbuszok viszik az utasokat a kérdéses útszakaszon, a fennmaradó időszakban pedig egy másik szerelvényre, "ingavonatra" kell majd átszállniuk - mondta a társaság fődiszpécsere. A forgalomkorlátozás miatt a felszíni közlekedésben nem kell különösebb fennakadásra számítani - tette hozzá Saliga János.

Demszky Gábor főpolgármester korábbi sajtótájékoztatóján elmondta: a 2-es metró 5 éven át, jórészt nyaranta két hónapos időszakot igénybe vevő rekonstrukcióját mindenekelőtt a 30 éve átadott beruházás műszaki állapota, valamint az azóta megváltozott biztonsági előírások indokolják. A rekonstrukció során, amely a tervek szerint újabb 30 év biztonságos üzemelést tesz lehetővé, a többi közt szigetelési, vízelvezetési, pálya-felújítási munkálatokat végeznek, de sor kerül az állomások építészeti felújítására és a mozgássérültek számára liftek építésére is.

Szólt arról is, a BKV Rt. a tömegközlekedés megítéléséről júniusban egy felmérést készíttetett egy külső céggel, amely szerint a metrófelújítás miatti torlódásokat, dugókat, illetve az átszállásokkal járó kellemetlenségeket az utasok többsége elfogadhatónak tartja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?