Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Ingavonatok és pótbuszok a kettes metró helyett

2003.09.04. 15:32
A 2-es metró felújítása miatt péntektől december 10-ig, hétköznapokon este nyolc órától üzemzárásig, szombat-vasárnap pedig egész nap pótlójáratok szállítják az utasokat a metróvonal Örs vezér tere és Népstadion közötti szakaszán.
A munkálatok első négy hetében pótlóbuszok viszik az utasokat a kérdéses útszakaszon, a fennmaradó időszakban pedig egy másik szerelvényre, "ingavonatra" kell majd átszállniuk - mondta a társaság fődiszpécsere. A forgalomkorlátozás miatt a felszíni közlekedésben nem kell különösebb fennakadásra számítani - tette hozzá Saliga János.

Demszky Gábor főpolgármester korábbi sajtótájékoztatóján elmondta: a 2-es metró 5 éven át, jórészt nyaranta két hónapos időszakot igénybe vevő rekonstrukcióját mindenekelőtt a 30 éve átadott beruházás műszaki állapota, valamint az azóta megváltozott biztonsági előírások indokolják. A rekonstrukció során, amely a tervek szerint újabb 30 év biztonságos üzemelést tesz lehetővé, a többi közt szigetelési, vízelvezetési, pálya-felújítási munkálatokat végeznek, de sor kerül az állomások építészeti felújítására és a mozgássérültek számára liftek építésére is.

Szólt arról is, a BKV Rt. a tömegközlekedés megítéléséről júniusban egy felmérést készíttetett egy külső céggel, amely szerint a metrófelújítás miatti torlódásokat, dugókat, illetve az átszállásokkal járó kellemetlenségeket az utasok többsége elfogadhatónak tartja.