Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Levágott kéz a lakásajtó előtt

2001.08.30. 11:59
Levágott jobb kezet találtak egy IV. kerületi lakás ajtaja előtt. A testrész nejlonzacskóban hevert a földön, amelyről még azt sem lehet tudni, hogy férfihez vagy nőhöz tartozott. A BRFK Rendkívüli Halálesetek Osztálya államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.
Levágott emberi kézfejet találtak szerda este egy IV. kerületi lakás előtt - tájékoztatta az Indexet a BRFK sajtóügyeletese. Az emberi kézre a Külső Szilágyi út egyik épületének negyedik emeleti lakása előtt bukkantak rá egy nejlonzacskóban.

A tulajdonost egyelőre nem találják
A BRFK Rendkívüli Halálesetek Osztálya egyelőre államigazgatási eljárás keretében folytatja a vizsgálatot. Az Index információi szerint holttestet mindeddig nem találtak a rendőrök.

Samu Attila, BRFK sajtóosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: az eddigi vizsgálat szerint bizonyossá vált, hogy jobb kézről van szó. A csukló állapota miatt azonban nem lehet tudni, hogy férfihez vagy nőhöz, illetve milyen korú emberhez tartozott.

A magyar kriminalisztika történetében nem ismeretlen esetről van szó, hiszen 1996. május 7-én Nyékládházán találtak már egy csonkolt jobb kézfejet. Arról rövidesen megállapították, hogy egy 27 éves fiatalemberé, de őt azóta sem találták meg.