Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Kézigránát robbant egy pénzbehajtó udvarán

2001.08.24. 15:46
Zsarolás és pénzbehajtás miatt már korábbról is ismerte a rendőrség azt a török férfit, akinek fóti házánál péntek hajnalban kézigránát robbant. Sérülés nem történt, csak a terepjárójának a szélvédője tört be. Az Index információi szerint a férfi a török és a német maffia érdekeltségi körébe tartozik.
Egy török állampolgár tulajdonosa annak a fóti háznak, amelynek udvarán péntek hajnalban robbanás történt. Besenyei Gábor, a Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője az Indexnek elmondta: a hajnali háromnegyed négykor bekövetkezett detonáció miatt az ott parkoló terepjáró szélvédője kitört, a repeszek pedig megsértették a ház oldalát. A robbanást feltehetőleg egy kézigránát okozta, de ezt a szakértői vizsgálatoknak is meg kell erősítenie.

A török és német maffiának dolgozhat

A sértett B. A. állítása szerint nincsenek haragosai, és fogalma sincs arról, ki robbantott nála. A rendőrség előtt azonban nem ismeretlen, több büntetőeljárás folyik ellene zsarolás és pénzbehajtás miatt. Az Index úgy tudja, hogy a török és a német maffia érdekeltségi körébe tartozó férfi ideiglenes tartózkodási engedéllyel él hazánkban.

Felesége és gyereke szintén Magyarországon lakik, de ők korábban elköltöztek a fóti házból. Így a robbanás időpontjában egyedül aludt otthon. A kézigránát az udvaron álló autó kerekei mellett robbant, így feltehetőleg csak figyelmeztetésnek szánták. Jelentősebb anyagi kár nem keletkezett.

Felderítik az eddigi kapcsolatait

A rendőrség most ellenőrzi azokat az ügyeket, amelyekben korábban érintett volt a harmincöt éves férfi - folytatta Besenyei Gábor. A nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.