Kapaszkodó kezét látták meg, egy napot töltött a Tiszában

2006.06.13. 10:51
Egy, a környéken tartózkodó csónakos találta meg Mindszent területén azt az 55 esztendős hódmezővásárhelyi nőt, aki valószínűleg vasárnap reggel, tisztázatlan körülmények között eshetett a Mindszent-nagyrévi üdülőknél a megáradt Tiszába.

Az asszony eltűnéséről férje tett bejelentést a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányságon, amely a társszervekkel közösen nagy erőkkel rögtön megkezdte a kutatást, közölte M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. A rendőr főhadnagy a hír kapcsán az Indexnek elmondta, jelenleg úgy tudják, hogy a férj elment horgászni, s mire visszatért, nem találta sehol a feleségét.

Ezután a mentők, a rendőrök és tűzoltók az asszony keresésére indultak. Miután nem talkálták meg az első napon, körözést is kiadtak, végül csodával határos módon találták meg a nőt.

Az asszony - elmondása szerint - a reggeli órákban a partról csúszott a vízbe, és az áramlat egy stég alá sodorta. Ebbe kapaszkodva több mint egy napig volt a folyóban, míg egy csónakosnak feltűnt egy kapaszkodó kéz. A nő állítólag látta is az őt kereső tűzoltókat és rendőröket, azonban nem volt ereje segítségért kiáltani, tudatta a főhadnagy.

Az asszonyt, aki állítása szerint több mint egy napot töltött a 15-16 fokos vizű folyóban, jelenleg kórházban van, tette hozzá M. Toronykőy Márta, aki szerint a kihűlés fenyegethette valószínűleg a nőt, ezért is kell ápolni. Az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön