Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem vesz abuzált csirkéket a KFC

2004.07.22. 15:41
A Kentucky Fried Chicken amerikai beszállítója tizenegy alkalmazottját tette ki az utcára, miután videofelvételek tanúsították, hogy rugdalták, dobálták és falhoz csapkodták a csirkéket. A BBC tudósítása szerint a KFC megdöbbent a felvételeken, és nem vesz több csirkét a nyugat-virginiai tenyésztőtelepről.
A Pilgrim's Pride nevű vállalkozás beígérte, hogy mindenkit elbocsát, aki felelős a nyugat-virginiai Moorfieldben történt baromfiak elleni erőszakért Az ügy akkor pattant ki, amikor a Peta nevű állatvédő szervezet bemutatott egy videofelvételt, amelyen a cég alkalmazottai tapossák, rugdossák, dobálják az élő csirkéket.

Azonnali elbocsátások

A Kentucky Fried Chicken ezt követően bejelentette, hogy leállítja a vásárlásokat a moorfiedi telepről. A Pilgrim's Pride, amely az Egyesült Államok második legnagyobb baromfitenyésztője, belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeként három menedzsert és nyolc munkást azonnali hatállyal elbocsátottak. A cég elnöke, OB Goolsby azt állította, hogy a nyomozást mindaddig folytatják, amíg meg nem bizonyosodtak arról, hogy minden felelőst elszámoltattak. A Pilgrim's Pride közleménye szerint egy ismert állatvédő szakértőt is bevontak a telep vizsgálatába.

Szórakoztak velük

A Peta (Szervezet az Állatokkal Szembeni Etikus viselkedésért) egyik "nyomozója" tavaly október és idén május között készített felvételeket Moorfieldben. A felvételek alapján az is bizonyítható, hogy a cég alkalmazottai többször letördelték a csirkék csőrét, festéket szórtak a fejükre, kitekerték a nyakukat, dohányt tömtek beléjük illetve szórakozásképpen összekötözték a lábukat. A csoport ügyészségi vizsgálatot követel az ügyben. A KFC bejelentette: megdöbbent az eseten, és addig szünetelteti a vásárlást, amíg a Pilgrim's Pride nem tudja bizonyítani, hogy nem történnek hasonló állatkínzások Moorfieldben.