Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Ketten vallják magukat Jimmy apjának

2001.02.09. 17:47
Helyreigazítási pert nyert első fokon a Blikk ellen Zámbó Jimmy édesanyja és két testvére a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
Helyreigazítási pert nyert a Blikk ellen Zámbó Jimmy édesanyja és két testvére, Zámbó Tihamér, valamint Zámbó Árpád első fokon pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Jimmy, a király
A 2001. január 4-én és 5-én közölt, "Ki az apa" című írásban a döntés szerint valótlanul állították, hogy Zámbó Elemér hajdúdorogi férfi az édesapja a tragikusan elhunyt Zámbó Imrének valamint Zámbó Tihamérnak és Zámbó Árpádnak.

Zámbó Györgyné, Jimmy édesanyja azért indított keresetet a bíróságon, mert szerinte az édesapa Zámbó György volt.

Az alperes Blikk képviselője a tárgyaláson előterjesztette bizonyítékait, egy Zámbó Elemér által írt nyilatkozatot, amelyben részletesen közli állítását, valamint egy tv2 által készített riportot, amelyben a férfi szintén elmondja történetét. Ez utóbbit a család kérésére nem sugározták.

Az alperes képviselője elmondta: a napilap azt közölte, amit Zámbó Elemér állított. A Zámbó-család azonban még a cikk megjelenése napján felháborodását fejezte ki az írással kapcsolatban, így hallgatólagosan megegyeztek, hogy a következő napon, január 5-én Jimmy édesanyjának és testvéreinek álláspontját is leközlik.

Az alperes képviselője a tárgyaláson megkérdezte a Zámbó-család képviselőjét, hogy a testvérek hajlandóak lennének-e alávetni magukat egy mindent eldöntő DNS-vizsgálatnak.

A család képviselője közölte: Zámbó Tihamér és Zámbó Árpád egyrészt apjuk emléke miatt, másrészt pedig beteg édesanyjuk erkölcsi helyzete miatt nem hajlandó alávetni magát ennek a vizsgálatnak.

A bíróságon zárt ajtók mögött levetítették a tv2 riportját.

Ezt követően - immár nyilvános ülésen - a tanács elnöke beszámolt arról: Zámbó Elemér a felvételen azt mondta, hogy Cifra Annával Hajdúdorogon ismerkedett meg az 1950-es években, nagy szerelembe estek és ezt követően 1957-ben született Tihamér, 58-ban Jimmy és 59-ben Árpád. Minderről tudott az asszony néhai férje, Zámbó György is.

A bíróság értékelése szerint a riportban többször is ellentmondásosan nyilatkozott Zámbó Elemér.

A PKKB a kereset és a bizonyítékok alapján megállapította, hogy a Zámbó-család sajtó-helyreigazítási kérelme megfelelő volt, az ezzel kapcsolatos alperesi álláspontot pedig nem tekintette elfogadhatónak.

A testület arra kötelezte az újságot, hogy a döntés jogerőre emelkedését követően nyolc napon belül tegyen közzé helyreigazítást.

  • Vennék
  • Hírek