Judit
3 °C
7 °C

A bankárgyermek elrablója barátkozott a családdal

2002.10.02. 10:41
A német ügyészség szerdán megerősítette, hogy a rendőrség a Metzler bankárcsalád pénteken elrabolt legifjabb tagjának holttestét találta meg kedden. Az ismert német család egymillió eurót fizetett a zsarolónak, aki a kisfiút már az elrablás napján meggyilkolta.
A 11 éves fiú szemtanúk szerint még a szokott helyen szállt le a buszról, amikor hazafelé tartott az iskolából, de már nem érkezett meg a családi házba. Nem sokkal a gyermek eltűnése után a szülők zsarolólevelet találtak a házhoz vezető járdán. Hétfő kora hajnalban Metzlerék az elrabló utasítása szerint átadták az egymillió eurós váltságdíjat, Jakob azonban - az elrabló ígéretével ellentétben - estére sem került elő.

Az elrabló szándékosan barátkozott a családdal

Jakob Metzler
A rendőrség az esettel kapcsolatban hétfőn két, majd keddre virradóra újabb két gyanúsítottat vett őrizetbe. A nyomozás jelenlegi állása szerint a fő gyanúsított egy 27 éves frankfurti joghallgató, aki viszonylag közel állt a családhoz. Az elkövető vélhetően szándékosan ismerkedett meg a családdal, és korrepetálta annak legkisebb gyermekét. Ezért valószínüleg a fiú önként tartott elrablójával, aki azzal a buszmegállóval szemben lakott, ahol iskolatársa utoljára látta Jakobot.

Egyéb bizonyíték hiányában a másik három gyanúsítottat szabadon bocsátották.

A rendőrség már az pénzátadás óta figyelte a férfit

A rendőrök már a váltságdíj átadását követően figyelték a férfit, azonban amikor látszott, hogy a tettes nem fogja szabadon engedni Jakobot, úgy döntöttek, hogy letartóztatják a joghallgatót. A hatóságok ekkor még nem tudták, hogy Jakob négy napja halott.

A férfi a Frankfurt körüli erdőt jelölte meg először a fiú tartózkodási helyeként. Ezt követően több mint ezer egyenruhás vizsgálta át a környéket, a különleges alakulatok az üresen álló nyaralóépületeket és lakókocsikat is feltörték a gyermek után kutatva. Végül az őrizetben lévő férfi újabb "tippjére" hallgatva rátaláltak a "madzagokkal átkötött csomagra, ami egy ember körvonalaira emlékeztetett" Frankfurttól északkeletre, a 66-os autópálya melletti tóban. Az ügyészség szerdán megerősítette, Jakob Metzler holttestét találták meg.

Fojtogatás nyomai

A fiú torkán a nyomozók fojtogatás nyomait találták, de egyelőre a halál oka nem tisztázott. Szakértők szerint nem kizárt, hogy a fiú halálát a vízbefulladás okozta. A gyanúsított tagadja, hogy ő követte volna el a szörnyű tettet.

Bankárcsalád

Az 1674-ben létrehozott Metzler Bank Németország legrégebben alapított magántulajdonban lévő pénzintézete. Az Egyesült Államokban, Japánban és Írországban is fiókokkal rendelkező bank az alapító család tulajdonában van, a cég vezetője Friedrich von Metzler. A család a nyilvánosságtól elzárt életet él, és közismert nagyvonalú adományairól. 2000-ben például kétmillió márkánál is többet fordítottak szociális intézmények és hátrányos helyzetű gyermekek gondozását vállaló intézetek megsegítésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?