Szilárda
0 °C
6 °C

Vétlenül megölte apját, majd felakasztotta magát

2005.04.20. 13:54
Két holttestet találtak kedden egy kiégett dunaszentgyörgyi házban a tűzoltók: az idősebb férfi az előzetes adatok szerint füstmérgezésben halt meg, a fiatalabb, aki a fia volt, felakasztotta magát. Feltehető, hogy a fiú miatt gyulladt ki a ház, és az önvád miatt ölte meg magát, miután megtalálta apja holttestét.

Súlyos családi tragédiára derült fény szerdán Dunaszentgyörgyön. Kedden egy kiégett házhoz hívták ki a tűzoltókat, akik egy füstmérgezésben elhunyt idősebb férfit, és egy másik, fiatalabb halottat találtak a kiégett családi házban. A fiatalabb férfi feltehetően felakasztotta magát.

A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság szerdára kiderítette, hogy az egyik áldozat, a 74 éves apa, feltehetően kedd délután halt meg egy háztartási gép meghibásodása miatti füstmérgezésben. Fia ugyanis a rendőrség feltételezése szerint hajszárítóval próbálta kiolvasztani a fagyasztót, majd elment otthonról és amíg távol volt, a hajszárító meggyulladt.

A hazatérő fiú azután, hogy a tüzet eloltotta, valószínűleg megpróbálta apját a szobából kimenteni, majd a szomszéd szobában - feltehetően lelkiismereti okokból - felakasztotta magát. A kettős haláleset ügyét a rendőrség tovább vizsgálja.