Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A második emeletről esett ki a kisfiú

2004.06.11. 10:53
Egyelőre ismeretlenek annak a balesetnek a körülményei, ami csütörtökön este történt Budapesten, a Mexikói úton. A Mozgásjavító Általános Iskola és Nevelőotthon második emeleti ablakából kizuhant egy kilencéves kisfiú, akit jelenleg is válságos állapotban kezelnek az Országos Baleseti Intézetben.
Kiesett és lezuhant egy kilencéves tiszaújvárosi kisfiú csütörtökön este, nem sokkal kilenc előtt a Mozgásjavító Általános Iskola és Nevelőotthon második emeleti ablakából, Budapesten a XIV. kerületben, a Mexikói úton. Az egyelőre ismeretlen körülmények között bekövetkezett baleset a korábbi értesülésekkel szemben nem a Fővárosi Uzsoki utcai Kórházban történt.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője az MTI-nek még csütörötökön elmondta, hogy éppen a baleset idején a helyszínen tartózkodott egy gyermekmentő, amely egy másik gyermek ellátására érkezett az intézménybe. Azonnal megkezdték a kisfiú ellátását, de így is életveszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe.

Négy gyermekre jut egy nevelő

"Nem tudjuk mi történhetett" - nyilatkozott az indexnek Nádas Pál, a Mozgásjavító Általános Iskola és Nevelőotthon igazgatója, aki elmondta, hogy az intézmény összes dolgozója a helyén volt amikor a baleset bekövetkezett. "Tették a dolgukat, ami ilyenkor lefekvés előtt szokásos."

A második emeleti hálóban, aminek ablakából a kisfiú kiesett, több gyermek is tartózkodott, a balesetet szenvedő fiú volt köztük a legidősebb. Az igazgató szerint ő egy jól mozgó, segédeszközt nem használó bentlakója az iskolának, ahol egyébként négy gyermekre jut egy felnőtt nevelő. "Iskolánk százéves történetében soha nem történt még ilyen baleset" - tette hozzá Nádas Pál, akitől azt is megtudtuk, hogy a tiszaújvárosi kisfiú állapotát stabilizálták, de továbbra is életveszélyben fekszik az Országos Baleseti Intézet intenzív osztályán.

Több napig is tarthat a vizsgálat

Az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága pénteken ismeretlen tettes ellen "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége megalapozott gyanúja miatt" indított eljárást - áll a rendőrség péntek reggel kiadott közleményében. A rendőrségi vizsgálat jelenleg is zajlik, a tanúk meghallgatása sem fejeződött még be - tájékoztatta az Indexet Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese, aki szerint akár több napba is beletelhet, míg lezárul az eljárás.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft