Zoltán
10 °C
21 °C

Új gyanúsított a 15 éves kiskőrösi lány megölése ügyében

2008.03.07. 13:00
Jogerősen felmentette a bíróság a tizenöt éves kiskőrösi lány megölésével vádolt férfit, miután a rendőrség egy másik férfit gyanúsított meg az aljas indokból elkövetett emberöléssel. Az új gyanúsított még csak annyit ismert el, köze van a bűncselekményhez.

Jogerősen felmentette az aljas indokból elkövetett emberölés vádja alól a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki ellen egy tizenöt éves kiskőrösi lány meggyilkolása miatt indult eljárás. Az ügyben a rendőrség csütörtökön egy másik férfit gyanúsított meg, aki annyit elismert, köze van a bűncselekményhez.

Bár a vádlott a nyomozáskor védője jelenlétében hatszor tett beismerő vallomást - amit a bírósági szakban visszavont -, kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy ő követte el a bűncselekményt, mondta az ítélet indoklásakor pénteken Hegedűs György tanácsvezető bíró.

Az ítélőtábla tanácsa osztotta az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság álláspontját abban, hogy a bűncselekmény nem történhetett úgy, ahogy azt a vádlott előadta. A bíróság abban egyetértett az első fokú felmentő ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményező ügyésszel, hogy nyomozati szakban mulasztások történtek az ügyben.

"2007-ben még ilyen kiemelten súlyos bűncselekmény esetében is van, hogy a beismerő vallomást az eljáró hatóságok a bizonyítékok királynőjének tekintik" - fogalmazott a bíró.

Az eljárás adatai szerint 2006. szeptember 27-én az akkor 21 esztendős vádlott és a későbbi áldozat, egy 15 éves kiskőrösi lány nagyobb társaságban egy tanyán ünnepelték a vádlott testvérének születésnapját.

Az esti órákban a lány, a vádlott és barátja hazaindultak. Először a barát tanyájához értek, ahol a vádlott és a lány elbúcsúztak tőle, majd kettesben folytatták útjukat a lány otthona felé, ahonnan a férfi rövidesen visszatért barátja tanyájához.

A lány édesanyja késő este ért haza a munkából, majd amikor észlelte, hogy lánya nincs otthon, keresésére indult, és bejelentette eltűnését a rendőrségen. A lány lemeztelenített alsótestű, elföldelt holtestét másnap egy közeli szőlőben találták meg. A szakértői vizsgálatok szerint a lányt bántalmazták, majd megfojtották.

Szilágyi Lajos ügyész a tárgyaláson elmondta, a rendőrség az első fokú felmentő ítélet után ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben. A hatóságok látókörébe került egy férfi, akiről bebizonyosodott, az ő vérét találták meg az áldozat ruháján. A férfi - akit csütörtökön őrizetbe vett a rendőrség - elismerte, köze van a bűncselekményhez, a tett elkövetését azonban nem vállalta, és terhelő vallomást tett a vádlottra.