Eleonóra
-1 °C
2 °C

Kilencvenen támadtak a rendõrökre

2003.06.13. 17:48
Csaknem kilencven felfegyverzett helybéli tartott sakkban két rendőrt Valkón, miután az egyenruhások igazoltatni próbálták egy kisteherautó vezetőjét. A férfi azonban kis híjján elüttve a rendőröket elmenekült, amikor utolérték egy vasdoronggal fenyegette az intézkedni próbáló járőröket. A vitát léátva mintegy kilencven helybéli sietett az autós segítségére, végül sérülések nélkül zárult az incidens.
Mintegy kilencven felfegyverkezett támadó rontott rá két rendõrre a Pest megyei Valkón - tudta meg a HavariaPress. A rendõrök komolyabb sérülés nélkül megúszták a támadást. A tettesek amiatt rontottak rá a járõrökre, mert azok korábban igazoltatni akarták egy feltûnõen rossz állapotban lévõ kisteherautó vezetõjét.

A rendõrök pénteken reggel kilenc óra körül intették le a furgont. A sofõr azonban gázt adott, és kis híján elütötte a rendõrt, majd elhajtott a helyszínrõl. A furgon végül egy földúton lefulladt, itt érték utol a járõrök. Egy férfi ekkor kiugrott a kocsiból, és egy vasdoronggal kezdte fenyegetni a rendõröket. A járõr erre elõkapta szolgálati fegyverét, amitõl a fenyegetõ megijedt és a vasat visszadobta a kocsiba. Ekkorra azonban már mintegy harmincan rohantak a helyszínre, és kapával, kaszával, vasvillával, késekkel rontottak rá a két rendõrre.

Pár percen belül 80-90 fõs felfegyverkezett tömeg vette körül a rendõröket, akik kénytelenek voltak visszavonulni. Elmenekülni azonban már nem tudtak, mert egy gyerek késsel kiszúrta a rendõrautó kerekeit. A mûszaki mentésre és az erõsítésre várakozó rendõröket az elkövetõk mindvégig életveszélyes fenyegetésekkel tartották rémületben. Az ügyben a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja a nyomozást, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erõszak miatt. A vizsgálat megállapította, hogy a rendõrök nem használták szolgálati fegyverüket.