Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kilincsbe vezetett árammal próbálta megölni háza vevőjét

2006.10.13. 13:01
Emberölés kísérletének gyanújával indult nyomozás az ellen a nemesvidi férfi ellen, aki csütörtökön áramot vezetett frissen értékesített házának kilincsébe. A vevő csupán a vak szerencsének köszönheti életét, a gyanúsítottat őrizetbe vették.

Emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást egy 53 éves nemesvidi férfi ellen, aki áramot vezetett a korábban tulajdonában lévő ház bejárati ajtajának kilincsébe, közölte az MTI-vel pénteken a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított csütörtökön, a reggeli órákban vezette a 220 volt feszültségű hálózati áramot a kilincsbe. A szóvivő elmondása szerint a nemesvidi ház új, zalakomári tulajdonosa annak köszönhetően maradt életben, hogy mielőtt a kilincshez ért volna, benézett bejárati ajtó üvegezett ablakán és észrevette az ajtóhoz futó vezetéket.

A szóvivő közölte, a férfi a kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett szakértők bevonásával folytatják.