Szilárda
-4 °C
2 °C

12 év fegyház a lányát megölő nőnek

2007.10.26. 14:21
12 év fegyházat kapott a Pécsi Ítélőtáblán az nő, aki tavaly nyáron olyan súlyosan bántalmazta 13 hónapos lányát, hogy a gyerek a kórházban meghalt. A bíróság ezzel helybenhagyta az első fokú döntést, az ítélet jogerős.

Első fokon 12 év fegyházat kapott az a 22 éves udvari nő, aki 2006 júliusában súlyosan bántalmazta 13 hónapos kislányát, aki később a kórházban életét vesztette. Az ítéletet pénteken helyben hagyta a Pécsi Ítélőtábla, így az jogerőre emelkedett.

A édesanyát halált okozó testi sértés bűntette miatt találta bűnösnek a Pécsi Ítélőtábla. A bíróság szerint a nő otthon háromszor, csaknem egy méter magasból a heverőre dobta a 13 hónapos lányát, mert az sírt. A gyerek feje mindháromszor a heverő karfájához csapódott. A vádirat szerint a gyerek elhallgatott, szemei fennakadtak, szájából vér folyt.

Az anya csak délután szólt az unokatestvérének, hogy a gyerek rosszul van. Mentőt nem hívtak, rögtön autóval a mohácsi kórházba vitték, onnan pedig a pécsi gyerekklinikára. Az orvosok azonban már nem tudtak segíteni a gyereken.

A bíróság döntése szerint a nő biztosan 12 évet tölt börtönben, az ítélet szerint ugyanis korábban feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!