Vazul
11 °C
25 °C

Horkolásért késelte meg szobatársát a rokkant férfi

2003.12.11. 13:59
A bácsborsódi szociális otthonban az idén áprilisban történt késelés miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a kerekeszékes férfit, aki szobatásának horkolásába szinte beleőrülve az éj leple alatt odagurult szomszédjának ágyához és többször combon szúrta. Az áldozat élete néhány milliméteren múlt.
Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt az amputált lábú férfit, aki az idén áprilisban, annak horkolása miatt egy éjjel többször combonszúrta szobatársát.

A kerekesszékes férfi a bácsborsódi szociális otthonban támadt szobatársára, mert szinte rögeszméjévé vált hálótársa éjjelenkénti horkolása. A 63 éves férfi állírtása szerint többször is szóvá tette, hogy a hálótársa túl hangosan horkol, ám végül az idén áprilisban elszakadt a cérna, és a sértett ágya mellé gurult, majd többször is combon szúrta az alvó társat.

A megszúrt férfi az orvosi vélemény szerint néhány milliméternek köszönheti csupán életét, mert a főbb ütőereket elkerülve a támadó csupán könnyebb sérüléseket okozott. A késelőt életveszélyt okozó testi sértés miatt marasztalta el bíróság.