Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Agyoncsapták a macskát a tűzoltók

2004.10.19. 15:28
Egy nagytestű kandúr az erkélyajtajó megnyitásakor rontott be a nyíregyházi lakásba, és "terrorizálni kezdte" az ott élő idős nőt. A szomszédokat és a kiérkező rendőröket is megtámadó macskát végül a tűzoltók ártalmatlanították.
A tűzoltókat kellett kihívni egy agresszív macskához Nyíregyházán kedden délelőtt. A nagytestű kandúr egy Stadion úti földszinti lakás erkélyajtajának megnyitásakor rontott be egy idős nő otthonába, ahonnan nem akart távozni. A lakás tulajdonosa végül a rendőröket hívta, miután a kandúr rátámadt és a nő segítségére siető két szomszédot is "megfélemlítette".

A kiérkező rendőrjárőrők nem merték használni szolgálati fegyverüket, félve, hogy emberek is megsérülhetnek az akcióban. Ezért inkább a két rendőr - akikre szintén rátámadt a macska - kihívta a tűzoltókat, akik egy négyfős fecskendőskocsival érkeztek a helyszínre, mondta el az Indexnek Pál Csaba, a nyíregyházi tűzoltóság zászlósa.

Védőruhában a karmok ellen

A tűzoltók beöltöztek a bevetési ruhába, védősisakot, kesztyűt, védőruhát öltöttek magukra és a macska felkutatására indultak. Hamarosan az egyik szoba sarkába húzódva meg is találták a megvadult állatot. A kandúr megtámadta őket is, harapott és karmolt, az egyik tűzoltó azonban egy lapáttal ártalmatlanná tette. A döglött macskát végül a sintér szállította el.

A fekete-fehér foltos, nagytestű kandúr feltehetőleg a közeli parkban kószált korábban, és állítólag számlájára írható az a széttépett fácán is, aminek maradványait az eset után találták meg. A macska-akció költségei természetesen nem terhelik az esett miatt felzaklatott idős nőt, mivel egyértelműen veszélyhelyzet miatt kellett riasztani a tűzoltókat, tette hozzá Pál Csaba.

"Az a macska az egész napunkat elintézte" - utalt az egyik nyíregyházi tűzoltó némi iróniával a hatalmas sajtóérdeklődésre. A macskát a gyepmesteri telepre szállították, ahol - bár az állat sérülést senkinek sem okozott - megvizsgálják, hogy veszett-e.

"Támadólag lépett föl"

Az egyik neve elhallgatását kérő lakó pont akkor ért haza, amikor az eset történt. "Láttam az egész felfordulást" - mondta el az Indexnek a negyediken lakó férfi. "Nem tudni mi volt a macska baja, ugye pont most bizonyosodott be a gyilkos román medvéről is hogy veszett volt."

A macskabarát negyedik emeleti lakó szomorúnak tartja az egész esetet, mert szerinte "lehetne itt taglalni azt is, hogy agyon kellett-e ütni azt a szép állatot".