Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

A nyolcadik emeletről lógatta ki feleségét

2006.05.08. 14:43
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint kegyetlenül összeverte, majd kilógatta lakása ablakán saját feleségét Békásmegyeren. Az 53 éves budapesti férfi még a múlt szerdán éjjel támadta meg a vele élő 56 éves nőt.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a családon belüli erőszak brutális gyilkossággá fajuljon az egyik békásmegyeri panellakásban. Május 3-án, azaz múlt hét szerdán éjjel fél tizenkettőkor egy férj súlyosan bántalmazta feleségét, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből. Az 53 éves budapesti lakos egyelőre ismeretlen okból megverte az 56 éves asszonyt, majd megragadta a nőt, és a középső szobában lévő nyitott ablakhoz húzta.

A felbőszült férfi hátulról megemelte a nő lábait és túllendítve a párkányon kilógatta a nőt az ablakon. Mindez a III. kerületi Hollós Korvin Lajos utcában, az egyik panelház nyolcadik emeleti lakásában történt. A férfi végül megkegyelmezett az életveszélyben lévő feleségének, aki amúgy már a veréstől is életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kerületi kapitányság rendőrei négy nappal később, május 7-én fél öt körül fogták el és vették őrizetbe B-T. Andrást, miután az orvosok megállapították, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak a feleségének, így hivatalból eljárást kell indítani a bántalmazó ellen. A rendőrök életveszélyt okozó testi sértés gyanújával járnak el, mondta el az Indexnek a BRFK sajtóüügyeletese.

A rendőrség egyelőre nem árul el további részleteket a történtekről, így nem tudni, hogy mi vezethetett a veréshez. Az ügy teljes felderítését elhúzhatja, hogy feltehetőleg elmeorvosi szakértőt is be kell vonni a vizsgálatba, még akkor is, ha a gyanúsított valamiféle magyarázatot ad is tettére.