Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klivinyi nem nagyon akar hazajönni

2003.09.20. 10:13
Nem kíván gyorsan hazajönni az ausztriában fogva tartott Klivinyi Zoltán, az Esti Hírlap volt kiadója és a Vertical-Invest-ügy gyanúsítottja. A rendőrség csalással és sikkasztással gyanúsította meg a penthouseos szépségverseny egyik győztesét, a Vertical-Invest másik vezetőjét, Svecz Szabinát is.
Megtagadta a gyorsított kiadatását a szeptember 5-e óta Bécsben raboskodó egykori médiavállalkozó, Klivinyi Zoltán - értesült a Masgyar Nemzet. Az Esti Hírlap volt kiadóját és a Vertical-Invest-ügy gyanúsítottját a schwechati repülőtéren vették őrizetbe, miután Ausztriából ismét Washingtonba akart távozni.

Bukik a szőke is?

A fővárosi XI. kerületi rendőrkapitányság csalással, tőkebefektetési csalással és sikkasztással meggyanúsította Svecz Szabinát is, aki a Vertical-Invest cégjegyzésre jogosult vezetője volt. Svecz Szabina egyébként az ugyancsak a Klivinyi érdekeltségi körébe tartozó Penthouse magazin támogatásával (is) megrendezett Miss Hungary nemzeti szépségverseny tavalyi második helyezettje. A rendőrség kezdeményezte a Vertical-Invest ingó és ingatlan vagyonának zár alá vételét - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

A Vertical-Invest vagyonának zárolása érinti a nyáron a szövetkezet tulajdonába került gyenesdiási éttermet és panziót, a madárdombi telek értékesítéséből befolyt és elkülönített letéti számla néhány tízmillió forintját, valamint a cég egyéb tulajdonát - jegyezte meg a XI. kerületi rendőrkapitányság illetékes nyomozója, aki hozzátette: minderre azonban csak az ügyészi jóváhagyás után kerülhet sor.

Jelenleg is több feljelentés érkezett az ország különböző területéről a Vertical kisbefektetői köréből. A károsultak azt nehezményezik, hogy nem kapták vissza tőkéjüket a lejárati idő után.

Gyűjtögetett

Klivinyi Zoltánt a XI. kerületi rendőrség gazdaságvédelmi alosztálya a Vertical-Invest szövetkezetnél eltűnt milliárdok ügyében akarja gyanúsítottként kihallgatni. A szövetkezet tagjainak betéteire magas hozamot ígérve az év elejétől gyűjtötte a pénzt.

A Vertical-Invest beígért beruházásai - luxusszálloda, apartmanház, lakópark - csak papíron és az interneten léteztek. A kár összege becslések szerint eléri a hárommilliárd forintot. Továbbá egy hitelezési csalással is meggyanúsítanák Klivinyit. A férfi egykori üzlettársa, az olajbáróként elhíresült Szűcs Zoltán ingatlanára vett fel jogosulatlanul 50 millió forintos hitelt, amit végül visszafizetett - írja a Magyar Hírlap.