Dániel, Daniella
16 °C
30 °C

Klivinyi nem nagyon akar hazajönni

2003.09.20. 10:13
Nem kíván gyorsan hazajönni az ausztriában fogva tartott Klivinyi Zoltán, az Esti Hírlap volt kiadója és a Vertical-Invest-ügy gyanúsítottja. A rendőrség csalással és sikkasztással gyanúsította meg a penthouseos szépségverseny egyik győztesét, a Vertical-Invest másik vezetőjét, Svecz Szabinát is.
Megtagadta a gyorsított kiadatását a szeptember 5-e óta Bécsben raboskodó egykori médiavállalkozó, Klivinyi Zoltán - értesült a Masgyar Nemzet. Az Esti Hírlap volt kiadóját és a Vertical-Invest-ügy gyanúsítottját a schwechati repülőtéren vették őrizetbe, miután Ausztriából ismét Washingtonba akart távozni.

Bukik a szőke is?

A fővárosi XI. kerületi rendőrkapitányság csalással, tőkebefektetési csalással és sikkasztással meggyanúsította Svecz Szabinát is, aki a Vertical-Invest cégjegyzésre jogosult vezetője volt. Svecz Szabina egyébként az ugyancsak a Klivinyi érdekeltségi körébe tartozó Penthouse magazin támogatásával (is) megrendezett Miss Hungary nemzeti szépségverseny tavalyi második helyezettje. A rendőrség kezdeményezte a Vertical-Invest ingó és ingatlan vagyonának zár alá vételét - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

A Vertical-Invest vagyonának zárolása érinti a nyáron a szövetkezet tulajdonába került gyenesdiási éttermet és panziót, a madárdombi telek értékesítéséből befolyt és elkülönített letéti számla néhány tízmillió forintját, valamint a cég egyéb tulajdonát - jegyezte meg a XI. kerületi rendőrkapitányság illetékes nyomozója, aki hozzátette: minderre azonban csak az ügyészi jóváhagyás után kerülhet sor.

Jelenleg is több feljelentés érkezett az ország különböző területéről a Vertical kisbefektetői köréből. A károsultak azt nehezményezik, hogy nem kapták vissza tőkéjüket a lejárati idő után.

Gyűjtögetett

Klivinyi Zoltánt a XI. kerületi rendőrség gazdaságvédelmi alosztálya a Vertical-Invest szövetkezetnél eltűnt milliárdok ügyében akarja gyanúsítottként kihallgatni. A szövetkezet tagjainak betéteire magas hozamot ígérve az év elejétől gyűjtötte a pénzt.

A Vertical-Invest beígért beruházásai - luxusszálloda, apartmanház, lakópark - csak papíron és az interneten léteztek. A kár összege becslések szerint eléri a hárommilliárd forintot. Továbbá egy hitelezési csalással is meggyanúsítanák Klivinyit. A férfi egykori üzlettársa, az olajbáróként elhíresült Szűcs Zoltán ingatlanára vett fel jogosulatlanul 50 millió forintos hitelt, amit végül visszafizetett - írja a Magyar Hírlap.