Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

A bölcsődei ámokfutó beismerte tettét

2009.01.27. 11:47
Kim De Gelder már beszélgetett az ügyvédjével, de továbbra sem tudni, miért ölt gyerekeket. Kész arra, hogy feltárják az okokat.

Ügyvédje szerint Kim De Gelder beismerte két kisgyermek és egy dada meggyilkolását, írja a BBC. Jaak Haentjes idézte a fiatalember szavait, aki felfogta "milyen kegyetlen dolgot művelt".

Az ámokfutó mindeddig makacsul hallgatott, de az ügyvéd azt mondta, feléje megnyílt. "Azt hiszem, sajnálja tettét, de korai lenne kijelenteni, hogy meg is bánta" - közölte Haentjes. "Sok mindent megtudtam az életéről, de az továbbra is rejtély, miért gyilkolt gyerekeket. Ezt ő is szeretné kideríteni, és kész arra, hogy feltárjuk az okokat" - mondta az ügyvéd.

A húszéves férfi pénteken délelőtt, 10 óra körül érkezett a belgiumi Dendermonde bölcsődéjéhez. Miután becsöngetett és kinyitották az ajtót, a férfi berohant az épületbe és egy késsel azonnal szurkálni kezdte a gyerekeket, akik közül egyik sem volt három évnél idősebb. A fiatalember két alig kétéves kisfiút, és egy 54 éves dadát ölt meg, valamint tizenegy gyereket és két nevelőnőt sebesített meg.

Christian Du Four ügyész szerint több bizonyíték alapján valószínűsíthető, hogy Kim De Gelder tehető felelőssé egy 73 éves bevereni asszony január 16-i leszúrásáért is.