Viola
-6 °C
-2 °C

Kényszervallatás Nógrádban

2002.08.26. 16:17
Súlyos sérüléseket szenvedett az a 23 éves férfi, akit munkaadója utasítására vertek össze még pénteken Salgótarján mellett, Karancskeszin.
Megkínoztatott egy 23 éves férfit egy salgótarjáni építési vállalkozó, akit azzal vádolt, hogy pénzzel és iratokkal teli táskáját ellopta - adta hírül a HavariaPress. Kaszás Ottó a Nógrád megyei rendőrkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta, hogy a magánház építésénél feketén foglalkoztatott karancskeszi munkás otthonánál pénteken este jelent meg a salgótarjáni építési vállalkozó élettársa három férfi társaságában. Azok megtámadták, ütötték, rugdalták majd az udvaron álló kút láncával fojtogatták a férfit, hogy vallomásra bírják. Később autóval visszavitték Salgótarjánba, ahol cigaretta csikkeket nyomtak el a kezén. Miután a férfi mindvégig tagadott, visszavitték Karancskeszire és otthagyták. A verés következtében a férfi nyílt könyöktörést szenvedett, pillanatnyilag kórházban ápolják.

A sértett csak szombaton jelentette az esetet a rendőrségen, a táska eltulajdonítását továbbra is tagadja. Az egyik tettest, aki ugyancsak karancskeszi lakos, még szombaton elfogták a rendőrök. Ellene önbíráskodás miatt indítottak eljárást. A vállalkozót és az egyik elkövetőt név szerint, a másikat pedig gúnynevéről ismerik a nyomozók. Őket egyelőre Nógrád megyében keresik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!