Ágnes
-1 °C
2 °C

Körözik a lekaszabolt kínaiak feltételezett gyilkosát

2001.07.23. 15:09
Körözést adtak ki egy kínai férfi ellen, aki feltehetőleg péntek éjszaka meggyilkolta két honfitársát a VIII. kerületben. A BRFK szerint anyagi haszonszerzés lehetett a háttérben, mivel a gyanúsított kábítószerfüggő.
Országos elfogatóparancsot adtak ki az ellen a férfi ellen, aki feltehetőleg péntek éjszaka brutális kegyetlenséggel meggyilkolt két kínait a fővárosban. A BRFK életvédelmi osztálya úgy véli, hogy a huszonhat éves Wu Sheng kínai állampolgár szurkálta halálra két honfitársát.

Wu Sheng
Az ötvenegy és negyvennyolc éves férfi összeszurkált holttestére szombat délután egy román nő talált rá a VIII. kerületi Práter utca egyik lakásában, de csak órákkal később értesítette a rendőrséget. Ahogy a Népszabadság is megírta, az áldozatok a józsefvárosi piacon dolgoztak. A rendőrség nem tud arról, hogy üzleti vitájuk lett volna, vagy védelmi pénz fizetése miatt zsarolták őket.

Anyagi haszonszerzés lehetett a háttérben

A Doszpot Péter vezette nyomozócsoport véleménye szerint Wu Sheng kábítószerfüggő, és tettét anyagi haszonszerzés motiválta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a gyanúsított tartózkodási helyéről, az hívja a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámot.