Erik, Alexandra
EUR 383,22 Ft
USD 365,19 Ft
9 °C
23 °C

Tíz év a kínai gyilkosnak

2003.02.25. 12:18
Tíz év fegyházra, az országból való kiutasításra ítélték azt a kínait, aki 2002 májusában húsvágó késsel gyilkolta meg honfitársát. A büntetést Magyarországon hajtják végre, az ítélet jogerős.
Tíz év fegyházra és az országból való kitiltásra ítélte a Legfelsőbb Bíróság azt a kínai férfit, aki tavaly májusban megölte egy honfitársát - tudta meg a HavariaPress. A huszonéves kínai férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták. A vád szerint a fiatal férfi még Kínában ismerkedett meg a későbbi áldozatával. Megállapodtak, hogy a vádlott Magyarországra jött dolgozni a sértett éttermébe szakácsnak, 3 hónapra. Cserébe a vendéglős azt ígérte, hogy holland vízumot szerez neki.

A fiatal férfi egy éven keresztül várta az ígért vízumot. 2002. május 13-án, Nyugati téri lakásában felelősségre vonta a vendéglőst. Parázs vita, majd verekedés tört ki, ehhez a lakás több lakója is csatlakozott. A vádlott ekkor a konyhába ment, ahol felragadott egy húsvágó kést és azzal kezdte kaszabolni a vendéglőst. A verekedés többi résztvevője az esetet látva kimenekült a szobából, a sértett pedig nem tudta megvédeni magát. A késelő fiatal férfi így 12 súlyos sebet ejtett az áldozatán, aki fél órán belül, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vádlott, elfogása után beismerő vallomást tett. A Fővárosi Bíróság ennek alapján - 2002. júliusában - első fokon 10 év fegyházra és az országból való végleges kitiltásra ítélte. A védő akkor fellebbezett, a mai ítéletnél azonban a bíróság helyben hagyta az első fokú határozatot. A vádlott tavaly július óta már előzetes letartóztatásban van, az azóta eltelt idő beszámít a szabadságvesztés időtartamába. A büntetést Magyarországon hajtják végre, az ítélet jogerős.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek