Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Óriási robbanás ölt meg 30 embert Kínában

2005.03.17. 08:31
Óriási robbanás történt Kínában egy távolsági autóbuszon, harmincan meghaltak. A robbanás akkora erejű volt, hogy a környékbeli házak is megrongálódtak.
Nagy erejű robbanás történt csütörtökön Kínában egy távolsági autóbuszon, a balesetben mintegy harminc személy életét veszítette - jelentette az Új Kína hírügynökség.

A robbanás helyi idő szerint hajnali 4 óra tájban következett be a kelet-kínai Csianghszi tartományban, Sangzsao város közelében. Az autóbusz a Hongkong határán lévő Sencsenből tartott Csöcsiang tartományba.

Legkevesebb hét másik személy megsérült, de az Új Kína hírügynökség jelentése szerint nehéz meghatározni az áldozatok számát, mivel a robbanás akkora erejű volt, hogy a környékbeli házak is megrongálódtak. Más források szerint a robbanást az autóbusz egyetlen utasa sem élte túl.

A robbanás okainak felderítésre megindult a vizsgálat. Engedély nélkül tárolt robbanószerek vagy tűzijátékok évente több száz ember embert ölnek meg kínai falvakban.

Kína kizárta, hogy terrorcselekmény okozott volna két másik robbanást januárban az északnyugati Hszingcsiang tartományban. A hivatalos magyarázat szerint az egyik, autóbuszon történt robbanást egy elégedetlen bányász által elhelyezett pokolgép okozta, a másik pedig gázszivárgás miatt történt.