Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Őrizetben a kettős gyilkossággal gyanúsított kínai férfi

2004.06.29. 16:22
Beismerő vallomást tett a rendőröknek az a kínai férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt héten két kínai társával is végzett a Józsefvárosban.
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint két honfitársát is agyonlőtte a Józsefvárosi piac közelében - tudta meg a HavariaPress. A június 19-én éjszaka történt kettős gyilkosság után országos körözést adtak ki a feltételezett elkövető, egy 29 éves kínai férfi ellen.

A gyanúsított egy segítőtársát már a múlt hét közepén, júmius 24-én, Kaposvárott elfogták. Ma reggel hét óra körül pedig a Somogy megyei Marcaliban a körözött férfira is sikerült lecsapniuk. Elfogásakor az országosan körözött 29 éves kínai férfi nem tanúsított ellenállást, a kihallgatáson részletes, beismerő, tényfeltáró vallomást tett.

Két áldozat

A nyomozás adatai szerint az akkor még ismeretlen személyazonosságú kínai férfi június 19-én keveredett szóváltásba egy 33 éves honfitársával a VIII. kerületi Kőbányai úton lévő Internet-bárban. A vita hevében egy nagy kaliberű pisztolyt rántott elő, s azzal rálőtt vitapartnerére, majd az utcán - a bártól körülbelül 100 méterre - többször meglőtt egy másik, 27 éves kínai férfit is. Az elkövető ezután elmenekült, a két sértett pedig a helyszínen életét vesztette. A nyomozók rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetőjét, aki ellen a BRFK azonnal országos elfogatóparancsot adott ki.

Rövidesen felmerült annak a gyanúja is, hogy a férfinak a bűncselekmény végrehajtásában segítői is lehettek. Ez alapján az Életvédelmi Osztály nyomozói a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálatával közösen június 24-én, Kaposvárott elfogták azt a Magyarországon élő 42 éves kínai férfit, aki az eddigi adatok szerint a kettős gyilkos segítője lehetett. A szálak ezután Marcaliba vezettek, ahol egy bérelt családi házban megtalálták a több napos tartózkodásra berendezkedett gyanúsítottat. A férfit ezután kedden kora reggel fogták el a rendőrök, aki a kihallgatása alkalmával több személyt is megneveztett társául. Az ügyben érintettek pontos szerepét a rendőrség még vizsgálja.