Árpád
-2 °C
4 °C

Egy kirúgott munkás fenyegette robbantással a kínai piacot

2002.12.12. 17:47
Egy kirúgott anyagbeszerző fenyegette sorozatosan robbantással a Józsefvárosi Piacot - értesült a HavariaPress. A szerdán őrizetbe vett, 27 éves budapesti férfi október 22-e óta harmincnyolc alkalommal hívta fel egy nyilvános fülkéből a rendőrség, illetve a tűzoltóság segélykérő vonalát.
A férfi valamennyiszer azzal fenyegetőzött, hogy robbanóanyagot helyezett el a piacon. Kihallgatásakor beismerte a bűncselekményeket, és elmondta, hogy korábban a piacon dolgozott árubeszerzőként, de állásából elbocsátották. A telefonokkal volt főnökének akart kellemetlenséget okozni.

Több száz rendőrt mozgósított

A rendőrségnek alkalmanként 5-10 ezer embert kellett a nagyrészt kínai árusok bérelte standok közül kiküldeni, az akciókban több száz rendőr vett részt. A piac normális működésének ellehetetlenülése miatt a kínai nagykövet és a konzul is sürgette a fenyegetőző kézre kerítését. A sikeres elfogást profilalkotó pszichológus is segítette, aki a telefonáló hangjából, stílusából, viselkedéséből megállapította körülbelüli korát, feltérképezte személyiségének vonásait, a hatóságok pedig a polgárőrséggel közösen figyelőjáratokat szerveztek.

A kínai árusokat utóbb annyira bosszantották a sorozatos riasztások, hogy november 4-én föllázadtak, ugyanis a tűzszerészeknek minden alkalommal ki kellett üríteniük a piac területét.

Bizonyítható a bűncselekmény

A gyanúsítottat végül egy Thököly úti nyilvános fülkében érték tetten. A 38 esetből 28-ban az igazságügyi hangszakértő egyértelműen megállapította, hogy az elfogott férfi azonos a telefonálóval. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?