Mátyás
-6 °C
1 °C

Elfogták a kínai kettős gyilkosság gyanúsítottját

2001.07.28. 19:51
Elfogása után beismerte tettét az a kínai fiatalember, akit azzal gyanúsítanak, hogy két honfitársát végezte ki egy bárddal. Az egyik gyilkosságot azért követte el, mert a férfi nem tartotta be az ígéretét, s nem adta át a húszmillió forint értékű széldzseki-árukészletét, ráadásul még dél-afrikai letelepedési engedélyt sem szerzett neki.
Állampolgári bejelentés alapján sikerült elfogni azt a kínai férfit, akit két honfitársának brutális meggyilkolásával gyanúsítanak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Wu Sheng beismerte, hogy július 21-én a VIII. kerületi Práter utca egyik lakásában egy bárddal végzett a két férfival.

Gyilkosságra egy szál cigi

Wu Sheng állítása szerint nem volt kábítószer hatása alatt
A gyanúsított elmondása szerint a későbbi áldozatainak egyike a közelmúltban érkezett Magyarországra, és húszmillió forint értékű széldzseki-árukészletének átadásával hitegette. Ezenkívül megígérte, hogy szerez neki dél-afrikai letelepedési engedélyt is. A tragédia hajnalán a negyvennyolc éves férfitől számon akarta kérni az ígéretét, de süket fülekre talált. Ekkor a konyhában tárolt bárdot magához vette, és lesújtott rá.

Wu a gyilkosság után elszívott egy cigit, miközben átértékelte a tettét. Nem akart lebukni, ezért a másik szobában alvó ötvenegy éves férfi fejére is több csapást mért. Ezután elmenekült a helyszínről. A vérbe fagyott holttestekre csak a napközben hazaérkező román lakótársuk talált rá.

A józsefvárosi piacon fogták el

Az érvényes engedély nélkül Magyarországon tartózkodó férfit a józsefvárosi piacon fogták el szombat reggel. Az áldozatok egyébként itt dolgoztak. A huszonhat éves Wu Sheng elismerte, hogy kábítószerfüggő, azonban állítása szerint az emberölés elkövetése idején nem volt a szer hatása alatt.