Márk
13 °C
28 °C

Hárommilliót követeltek a négy kínai túszért

2001.06.29. 16:03
Kínaiakat tartott fogva egy XX. kerületi családi házban egy kínai és egy vietnámi férfi. Az emberrablók tízezer dollárt követeltek túszaik szabadon engedéséért. A rendőrség kommandósai csütörtök késő este ütöttek rajta a két férfin.
Egy kínai és egy vietnámi férfi tartott fogva négy kínait egy XX. kerületi házban. A BRFK nyomozói csütörtök kora délután értesültek ismeretlen bejelentés alapján arról, hogy kínaiakat tartanak fogva, egy meg nem nevezett helyen - tájékoztatott a BRFK kommunikációs osztálya.

A budapesti rendőrök még késő éjszaka beazonosították a helyszínt, majd az ORFK Terror Elhárító Szolgálatának kommandósai behatoltak a családi házba. A két túszejtőt sikerült elfogniuk, a fogva tartottakat pedig kiszabadították.

A 33 illetve 34 éves, tartózkodási engedéllyel rendelkező két férfi tízezer dollárt - közel hárommillió forintot - követelt túszaik szabadon engedéséért. A négy - ugyancsak legálisan Magyarországon tartózkodó - kínait kéz- és lábbilincsekben a radiátorhoz kötötték.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft