Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Kivégezték a bankjuk pénzét ellottózó kínaiakat

2008.04.01. 07:57
Kivégezték az egyik kínai bank két korábbi alkalmazottját, akik a vádak szerint több, mint 51 millió jüant (1,2 milliárd forint) loptak el a széfből - adta hírül az AFP kedden. Az összeget lottójátékra fordították, de nem nyertek.

A Kínai Mezőgazdasági Bank egyik alkalmazottja előbb "csak" 200 ezer jüant (4,7 millió forint) lopott el. Az így szerzett összeggel lottózni kezdett, és akkor nagy szerencséje volt, mert nyert. Igaz nem a főnyereményt vitte el, ám a bevételből visszatehette az eltulajdonított pénzt. A 34 éves férfi azt hitte, nyerő szériája van, így rávette egyik 37 éves kollégáját, hogy próbálják ki a módszert nagyban is.

A széfből kevesebb, mint egy hónap alatt újabb csaknem 51 millió jüant (1,2 milliárd forint) rámoltak ki. Ebből 45 milliót sorsjegyre költöttek, ám ezúttal nem nyertek. A hoppon maradt alkalmazottakra néhány nap múlva törte rá a rendőrség az ajtót.

A két férfit tettükért egy kínai bíróság tavaly augusztusban halálra ítélte, az ítéletet kedden végrehajtották az észak-kínai Hebei tartomány egyik börtönében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!