Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivégezték a bankjuk pénzét ellottózó kínaiakat

2008.04.01. 07:57
Kivégezték az egyik kínai bank két korábbi alkalmazottját, akik a vádak szerint több, mint 51 millió jüant (1,2 milliárd forint) loptak el a széfből - adta hírül az AFP kedden. Az összeget lottójátékra fordították, de nem nyertek.

A Kínai Mezőgazdasági Bank egyik alkalmazottja előbb "csak" 200 ezer jüant (4,7 millió forint) lopott el. Az így szerzett összeggel lottózni kezdett, és akkor nagy szerencséje volt, mert nyert. Igaz nem a főnyereményt vitte el, ám a bevételből visszatehette az eltulajdonított pénzt. A 34 éves férfi azt hitte, nyerő szériája van, így rávette egyik 37 éves kollégáját, hogy próbálják ki a módszert nagyban is.

A széfből kevesebb, mint egy hónap alatt újabb csaknem 51 millió jüant (1,2 milliárd forint) rámoltak ki. Ebből 45 milliót sorsjegyre költöttek, ám ezúttal nem nyertek. A hoppon maradt alkalmazottakra néhány nap múlva törte rá a rendőrség az ajtót.

A két férfit tettükért egy kínai bíróság tavaly augusztusban halálra ítélte, az ítéletet kedden végrehajtották az észak-kínai Hebei tartomány egyik börtönében.