Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

A lökhárítóhoz kötve vitte sintérhez kutyáját

2003.12.19. 17:08
Autója lökhárítójához kötve vonszolta kutyáját az a férfi, akivel szemben állatkínzás miatt feljelentést tett a rendőrség Pápán.
Az eset még a múlt kedden történt, ám a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra az eset részleteit - jelentette a HavariaPress.

Nem tudta megmagyarázni tettét

A férfi állítása szerint sintérhez akarta vinni ötéves kutyáját, ezért a kocsija lökhárítójához kötötte, és több mint 30 kilométeres sebességgel vonszolta át a városon.

Az esetnek azonban egy helyi rendőr őrmester is a szemtanúja volt, a járőrök így a bejelentése alapján rövid időn belül utolérték és elfogták az állatkínzót. Amire a kocsit sikerült megállítani, a kutya lábairól és orráról már a csontig lekopott a hús, s a vére vörös csíkot húzott az aszfalton.

Az autós nem tudta megindokolni, miért választotta a kutya szállításának e kegyetlen formáját. A rendőrség állatkínzás miatt tett feljelentést a kíméletlen autós ellen.

Az Országgyűlés még nem döntött

Hegyi Gyula kedden Budapesten. Az Országgyűlés alkotmányügyi és jogi bizottsága tárgysorozatba vette, és egyhangúlag általános vitára alkalmasnak tartotta az állatkínzás szigorúbb büntetése érdekében benyújtott törvényjavaslatunkat - mondta el Hegyi Gyula szocialista képviselő, a törvényjavaslat egyik készítője december elején. A módosító javaslat elfogadása esetén a jövőben szerepelne a büntető-törvénykönyvben (Btk.) az állatkínzás tényállása, amit jelenleg szabálysértésként kezelnek.