Judit
3 °C
7 °C

Simon-ügy: kirúgtak két rendőrt

2002.04.30. 17:08
Két rendőrt is elbocsátott a Készenléti Rendőrség kedden, egyikük a Simon Tibor elleni támadás kapcsán került előzetes letartóztatásba, a másik egyenruhásnak pedig tiltott munkavégzés miatt kellett távoznia. A rendőrség közleménye szerint méltatlanná vált a rendőri szolgálatra az a törzsőrmester, aki összefüggésbe hozható a Ferencváros 16-szoros válogatottja elleni támadással.
Rendőri szolgálatra méltatlanná válás miatt megszüntették annak a törzsőrmesternek a szolgálati viszonyát, aki összefüggésbe hozható a Simon Tibor elleni támadással; egy törzszászlós szolgálati viszonyát szintén megszüntették - tájékoztatta a Készenléti Rendőrség illetékese kedden közleményben az MTI-t.

Etikai bizottság döntött az egyenruhásokról

A Készenléti Rendőrség (KR) etikai bizottsága még hétfőn tárgyalt erről. A közlemény szerint a készenlétiek parancsnoka által indított etikai eljárást az indokolta, hogy a törzsőrmester engedély nélkül, a rendőri hivatással össze nem egyeztethető módon, biztonsági őrként dolgozott azon a szórakozóhelyen, ahol Simon Tibort megverték. - Ezzel súlyosan veszélyeztette a rendőrség működéséhez szükséges közbizalom fenntartását - derült ki a közleményből.

A tájékoztatás szerint ugyanezen okok miatt indított etikai eljárást a rendőrség az ellen a törzszászlós ellen, akit tanúként hallgattak ki a Simon-ügyben. Illegális munkavállalás miatt - mivel az a rendőri hivatással összeegyeztethetetlen - a rendőr szolgálati viszonyát Zimán Ferenc dandártábornok, a KR parancsnoka kedden megszüntette.

A bíróság április 24-én, szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a törzsőrmestert és egy biztonsági őrt. Az ügyben halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják G. Jánost, aki hétfőn önként jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen. A férfit még hétfőn őrizetbe is vették. Több lap információja szerint G. Jánosról az eddigi vallomások alapján azt feltételezik, hogy április 21-én a fővárosi Café Allure bár előtt ő mérte a végzetes ütést Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgóra, a Matáv-Sopron vezetőedzőjére.

Simon Tibort koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de múlt kedden belehalt sérüléseibe. Az ügyben jelenleg három gyanúsított van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?