Vilhelmina
12 °C
28 °C

Simon-ügy: kirúgtak két rendőrt

2002.04.30. 17:08
Két rendőrt is elbocsátott a Készenléti Rendőrség kedden, egyikük a Simon Tibor elleni támadás kapcsán került előzetes letartóztatásba, a másik egyenruhásnak pedig tiltott munkavégzés miatt kellett távoznia. A rendőrség közleménye szerint méltatlanná vált a rendőri szolgálatra az a törzsőrmester, aki összefüggésbe hozható a Ferencváros 16-szoros válogatottja elleni támadással.
Rendőri szolgálatra méltatlanná válás miatt megszüntették annak a törzsőrmesternek a szolgálati viszonyát, aki összefüggésbe hozható a Simon Tibor elleni támadással; egy törzszászlós szolgálati viszonyát szintén megszüntették - tájékoztatta a Készenléti Rendőrség illetékese kedden közleményben az MTI-t.

Etikai bizottság döntött az egyenruhásokról

A Készenléti Rendőrség (KR) etikai bizottsága még hétfőn tárgyalt erről. A közlemény szerint a készenlétiek parancsnoka által indított etikai eljárást az indokolta, hogy a törzsőrmester engedély nélkül, a rendőri hivatással össze nem egyeztethető módon, biztonsági őrként dolgozott azon a szórakozóhelyen, ahol Simon Tibort megverték. - Ezzel súlyosan veszélyeztette a rendőrség működéséhez szükséges közbizalom fenntartását - derült ki a közleményből.

A tájékoztatás szerint ugyanezen okok miatt indított etikai eljárást a rendőrség az ellen a törzszászlós ellen, akit tanúként hallgattak ki a Simon-ügyben. Illegális munkavállalás miatt - mivel az a rendőri hivatással összeegyeztethetetlen - a rendőr szolgálati viszonyát Zimán Ferenc dandártábornok, a KR parancsnoka kedden megszüntette.

A bíróság április 24-én, szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a törzsőrmestert és egy biztonsági őrt. Az ügyben halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják G. Jánost, aki hétfőn önként jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen. A férfit még hétfőn őrizetbe is vették. Több lap információja szerint G. Jánosról az eddigi vallomások alapján azt feltételezik, hogy április 21-én a fővárosi Café Allure bár előtt ő mérte a végzetes ütést Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgóra, a Matáv-Sopron vezetőedzőjére.

Simon Tibort koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de múlt kedden belehalt sérüléseibe. Az ügyben jelenleg három gyanúsított van.