Béla
13 °C
27 °C

Nem vonult be a börtönbe Kisbandi

2004.03.30. 10:55
Március 16-án kellett volna megkezdenie jogerős börtönbüntetésének letöltését a Kisbandi néven elhíresült Lakatos Andrásnak, akit az "alvilág bankáraként ismertek. A Fővárosi Bíróság két év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, melyből tizenöt hónapot már leült előzetes letartóztatásban.
Nem vonult be a jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltésére Lakatos András - mondta a Fővárosi Bíróság sajtótitkára kedden az MTI-nek.

Az elítéltnek március 16-án kellett volna jelentkeznie a büntetésvégrehajtásnál, ám a behívó "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza a postától, közölte Albert Viktor, megerősítve a Magyar Hírlap információját.

Az FBI fogta el

Tíz évvel ezelőtti cselekmények, több mint négyszáz rendbeli csalás miatt ez év január 23-án jogerősen két év nyolc hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság Lakatos Andrást. A büntetőper még a kilencvenes évek közepén kezdődött, de közben Lakatos András külföldre távozott, és csak 2000 nyarán fogta el nemzetközi elfogató parancs alapján az FBI Miamiban.

Tizenöt hónapot előzetes letartóztatásban töltött Lakatos András, de az elsőfokú ítélet kihirdetésekor szabadlábra helyezték, és az előzetesben töltött időt beszámítják.

Technikai okai is lehetnek

A "Kisbandi" néven elhíresült Lakatos András egy időben szerepelt a magyar rendőrség által készített tíz legkeresettebb magyar bűnöző listáján, és az "alvilág bankáraként" is emlegették, bár ez utóbbit újságírók előtt többször is visszautasította.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkára kedden elmondta: egyelőre nincs szankciója Lakatos András késlekedésének, hiszen az akár tőle független, technikai okból is fakadhat.

Most rövid határidővel még egy értesítést küldenek az elítéltnek, és lakcímfigyelőt bocsátanak ki, hátha változott az értesítési cím. Ha mindez eredménytelen marad, előbb elővezetést rendelnek el, aztán elfogatóparancsot bocsátanak ki az illetékes hatóságok, mondta a sajtótitkár.