Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Elfogták a százmilliós képrablás egyik feltételezett elkövetőjét

2002.07.03. 14:23
Elfogta a rendőrség a Kiscelli Múzeumban hétfőn történt képrablás egyik feltételezett elkövetőjét. A múzeum igazgatója nem örül annak, hogy a rendőrség nyilvánosságra hozta a tényt, mert szerinte az elkövető társai félelmükben akár kárt is tehetnek a képekben. A képrablási ügyben, bár már szóba került, még nem ajánlottak fel jutalmat a nyomravezetőnek.
Őrizetbe vette a Kiscelli Múzeumban szerdán elkövetett képrablás egyik feltételezett elkövetőjét a rendőrség. Hétfőn hajnalban százmillió forint értékben raboltak el négy festményt a Fővárosi Képtár óbudai múzeumából. A BRFK sajtóügyeletén a nyomozás érdekében bővebb felvilágosítást nem kívántak adni, így nem lehet tudni azt sem, milyen nyomok alapján jutott el a rendőrség a most letartóztatott férfiig.

Kárt tehetnek a képekben

"Jobban örültem volna, ha a rendőrség nem hozza nyilvánosságra ezt a fejleményt" - nyilatkozta az Indexnek Fitz Péter, a Fővárosi Képtár igazgatója, aki szerint nem szerencsés, ha a szabadon lévő társak értesülhetnek a nyomozás állásáról, mert "ijedtségükben akár meg is semmisíthetik a képeket". Fitz a képek visszaszerzését tartja az igazi célnak, ez fontosabb, mint a tettesek elfogása.

Jutalmat még nem ajánlottak fel

Bár ilyen kárértékű eseteknél gyakran ajánlanak fel jutalmat a nyomravezetőknek, ez a Kiscelli Múzeumból ellopott képek esetén még nem történt meg. Fitz ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tulajdoni jogokkal a főváros rendelkezik, és bár esett már szó jutalomról, döntés még nem született az ügyben, egy múzeumnak viszont sem joga, sem anyagi háttere nincs jutalom felajánlásához.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!