Valér
-1 °C
0 °C

Egy napig haldokolt az agyonvert hajléktalan

2004.07.13. 16:06
Hétfőn tartóztatták le halált okozó súlyos testi sértés gyanújával azt a két fiatalkorú fiút, akik vélhetően agyonvertek egy hatvanéves hajléktalant a Határ út melletti kiserdőben. A hajléktalan a verés után huszonnégy órán át haldokolt. A feltételezett elkövetők állításuk szerint bódult állapotban, "beszipuzva" verték meg a román férfit.
Halált okozó testi sértés gyanújával egy tizenöt és egy tizenhét éves fiút tartóztatott le a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya hétfőn. A fiatalkorúak vélhetően annak a Határ út melletti kiserdőben májusban megtalált hajléktalan gyilkosai, aki súlyos mellkasi- és fejsérülései miatt huszonnégy órás haláltusán ment át.

Stumpf Ferenc őrnagy, az életvédelmi osztály alosztályvezetője kedden sajtótájékoztatón elmondta, a május 12-én megtalált, román állampolgárságú hajléktalan negyvennyolc órája volt halott, amikor rátalálták. Az orvosszakértő megállapította, hogy a hatvanéves áldozat súlyos mellkas- és fejsérülései miatt huszonnégy órás haláltusán ment át. A kiserdőben húsz-huszonöt hajléktalan él, akiket a környékbeli fiatalok közül néhányan rendszeresen zaklatnak, bántalmaznak, mondta az őrnagy.

Az adatgyűjtés során két fiatalkorú került a nyomozók látóterébe, egyikük tizenhét, a másik tizenöt éves. Az első kihallgatása után tudták elkapni a másik fiút, aki "teljesnek mondható beismerő vallomást" tett.

Eszerint "beszipuzva" verték meg a hajléktalant, akit ököllel ütlegeltek, rúgtak és tapostak. Nem voltak tisztában vele, hogy a román férfi életét vesztette. "Cselekedetüket később különböző indokokkal próbálták motiváltnak beállítani" - fogalmazott az őrnagy. Az egyik verzió szerint a hajléktalan támadott először, egy másik változatban arra hivatkoztak, hogy személyes problémájuk volt a román férfivel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!