Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Két kórház között, egy mentőben halt meg egy kisfiú

2005.03.22. 18:40
Nem sokkal mandulaműtétje után bevérzett a torka egy kisfiúnak, akit Szigetváron nem tudtak ellátni, ezért Pécsre irányítottak, de a négyéves gyermek útközben meghalt.
A mentőben halt meg egy négyéves kisfiú Szigetvár és Pécs között. Az RTL Klub Híradója szerint a kisfiú torka bevérzett, ami egy műtét szövődménye.

Fül-orr-gége vagy vérrállátás

Jogszerűtlen szirénahasználat
Vizsgálatot indít a szirénahasználattal kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat, mert hétfőn jogszerűtlenül használta a villogóját az a betegszállító, amely halálos balesetet okozott, hangzott el a TV2 Tények című műsorában. Bővebben> >
A Baranya megyei Szentegáton élő kisgyerek hetekkel ezelőtt mandulaműtéten esett át a szigetvári kórházban, ahonnét másnap hazaengedték. Március 3-án éjjel azonban vérezni kezdett a torka, ezért újra beszállították Szigetvárra. Az ottani kórházban nincs fül-orr-gége osztály, ezért az ügyeletes orvos továbbküldte a kis beteget Pécs felé. A Híradó szerint viszont az ottani vérrellátó átszervezése miatt nem volt vér a kórházban.

A mentőben nem volt orvos, ezért Pécsről egyidejűleg elindítottak egy rohamkocsit, rajta egy doktorral. A terv szerint félúton találkoztak volna, és a kisfiút a másik jármű vitte volna tovább. A kisfiú azonban nem sokkal indulás után a mentőautóban elhunyt. A szülők be akarják perelni a kórházat, mert szerintük az orvosok több hibát is elkövettek aznap éjszaka.