Piroska
3 °C
3 °C

Megtalálták a Vértesben eltűnt kisfiút

2002.06.13. 10:16
A rendőrség és több kutatócsoport megtalálta azt a kétéves kisfiút, akinek szerda délután veszett nyoma a Vértes-hegységben. A keresőkutyák elvesztették ugyan a nyomot, de a kutatók csütörtök délelőtt rábukkant a kisfúra, aki több mint 26 órát töltött egyedül az erdőben. A gyermek testén a különféle rovar- és csaláncsípéseken kívül más külsérelmi nyomok nincsenek és valószínűleg rövidesen kikerül az intenzív osztályról.
A kétéves kisfiút a Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán tartják megfigyelés alatt. Felker Zsuzsa, a kórház ügyeletes gyermekorvosa csütörtökön délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisfiút - tekintettel arra, hogy több, mint huszonnégy órán keresztül nem evett, nem ivott, és emiatt kicsit kiszáradt - infúzióra kapcsolták. Az orvos beszámolt arról, hogy a gyermek testén a különféle rovar- és csaláncsípéseken kívül más külsérelmi nyomok nincsenek. Hozzátette: a kisfiú testét szinte ellepték a kullancsok, eddig negyvennél többet távolítottak el róla. Felker Zsuzsa tájékoztatása szerint a laborvizsgálatok eredményétől függően a kisfiú valószínűleg rövidesen kikerül az intenzív osztályról, és néhány nap múlva a kórházat is elhagyhatja.

A két éves kisfiút, aki szerda délelőtt tűnt el Csákberényből ma reggel találták meg. Több mint 26 órát töltött egyedül a Vértes-hegységben. Eltűnését szerdán kora délután jelentették a településről.

A több száz fős mentőalakulat az éjszaka folyamán is megállás nélkül kereste a kisfiút. A helybéli lakosok lovakkal indultak a felkutatására. Úgy tudni, hogy a kisgyermek megtalálói először egy új pelenkát kértek a helyszínre.

A rendőrség a Csákvár-Csákberény-Söréd által közrefogott területre terjesztette ki a kutatást, újból átfésülték a házakat és udvarokat.

Egy idős asszony látta

A kisgyerek eltűnését kora délután jelentették Csákberényből. A gyermeket még látta az úton sétálni egy idős asszony, aki azonban nehéz mozgása miatt nem tudott utána menni. Az utcán megtalálták pulóverét, amiről szagmintát véve kutyákkal folytatták a kutatást, azonban a Vértes lábánál a sűrű aljnövényzetben elvesztették a nyomot.

A mentőalakulatok átfésültek tíz négyzetkilométernyi terültet, Csákberény összes házát és udvarát, kiszivattyúzták a kutakat, de a kisfiút akkor sem találták meg. A keresést csökkentett létszámban, de este is folytatták a határőrségtől kapott hőkamerás, éjjellátó készülék segítségével.

A lakosok is keresték

A rendőrség, a polgárőrség, a speciális mentők, vadászok és erdészek, hegymászók és barlangászok csoportokban keresték a kisfiút. A helybéli lakosok lovakkal indultak a kisgyermek felkutatására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!