Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtalálták a Vértesben eltűnt kisfiút

2002.06.13. 10:16
A rendőrség és több kutatócsoport megtalálta azt a kétéves kisfiút, akinek szerda délután veszett nyoma a Vértes-hegységben. A keresőkutyák elvesztették ugyan a nyomot, de a kutatók csütörtök délelőtt rábukkant a kisfúra, aki több mint 26 órát töltött egyedül az erdőben. A gyermek testén a különféle rovar- és csaláncsípéseken kívül más külsérelmi nyomok nincsenek és valószínűleg rövidesen kikerül az intenzív osztályról.
A kétéves kisfiút a Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán tartják megfigyelés alatt. Felker Zsuzsa, a kórház ügyeletes gyermekorvosa csütörtökön délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisfiút - tekintettel arra, hogy több, mint huszonnégy órán keresztül nem evett, nem ivott, és emiatt kicsit kiszáradt - infúzióra kapcsolták. Az orvos beszámolt arról, hogy a gyermek testén a különféle rovar- és csaláncsípéseken kívül más külsérelmi nyomok nincsenek. Hozzátette: a kisfiú testét szinte ellepték a kullancsok, eddig negyvennél többet távolítottak el róla. Felker Zsuzsa tájékoztatása szerint a laborvizsgálatok eredményétől függően a kisfiú valószínűleg rövidesen kikerül az intenzív osztályról, és néhány nap múlva a kórházat is elhagyhatja.

A két éves kisfiút, aki szerda délelőtt tűnt el Csákberényből ma reggel találták meg. Több mint 26 órát töltött egyedül a Vértes-hegységben. Eltűnését szerdán kora délután jelentették a településről.

A több száz fős mentőalakulat az éjszaka folyamán is megállás nélkül kereste a kisfiút. A helybéli lakosok lovakkal indultak a felkutatására. Úgy tudni, hogy a kisgyermek megtalálói először egy új pelenkát kértek a helyszínre.

A rendőrség a Csákvár-Csákberény-Söréd által közrefogott területre terjesztette ki a kutatást, újból átfésülték a házakat és udvarokat.

Egy idős asszony látta

A kisgyerek eltűnését kora délután jelentették Csákberényből. A gyermeket még látta az úton sétálni egy idős asszony, aki azonban nehéz mozgása miatt nem tudott utána menni. Az utcán megtalálták pulóverét, amiről szagmintát véve kutyákkal folytatták a kutatást, azonban a Vértes lábánál a sűrű aljnövényzetben elvesztették a nyomot.

A mentőalakulatok átfésültek tíz négyzetkilométernyi terültet, Csákberény összes házát és udvarát, kiszivattyúzták a kutakat, de a kisfiút akkor sem találták meg. A keresést csökkentett létszámban, de este is folytatták a határőrségtől kapott hőkamerás, éjjellátó készülék segítségével.

A lakosok is keresték

A rendőrség, a polgárőrség, a speciális mentők, vadászok és erdészek, hegymászók és barlangászok csoportokban keresték a kisfiút. A helybéli lakosok lovakkal indultak a kisgyermek felkutatására.