Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Gyanúsított a Vértesben kóborló kisfiú nagybátyja

2002.06.14. 14:22
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a kisfiúnak a nagybátyját, aki 26 órán át kóborolt egyedül a Vértes-hegységben. A nagybácsi nem tagadja, hogy figyelhetett volna jobban is.
Kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítja a rendőrség annak a kétéves kisfiúnak a nagybátyját, aki több mint 26 órát kóborolt egyedül a Vértes hegységben - tájékozatta az Indexet R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy jobban kellett volna vigyáznia a gyerekre, bár mint mondta talán 5-6 perc lehetett, amikor nem figyelt eléggé.

A két éves kisfiúnak szerdán veszett nyoma a Vértes-hegységben. Eltűnését szerdán kora délután jelentették Csákberényből. A több száz fős mentőalakulat az éjszaka is megállás nélkül kereste a kisfiút, a helybéliek pedig lovakkal indultak a felkutatására. A rendőrök és a több kutatócsoport végül csütörtök reggel talált a gyerekre. Úgy tudni, hogy a kisfiú megtalálói először egy új pelenkát kértek a helyszínre.

A gyermeken a különféle rovar- és csaláncsípéseken kívül más külsérelmi nyomot nem találtak, de a kisfiú testét valósággal ellepték a kullancsok, negyvennél többet távolítottak el róla. A laborvizsgálatok eredményétől függően a gyermek valószínűleg rövidesen kikerül az intenzív osztályról, és néhány nap múlva a kórházat is elhagyhatja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!