Viola
-5 °C
-2 °C

Egy gyerek okozta a Los Angeles környéki tűzvészt

2007.10.31. 07:50
Egy kisgyerek okozta a Los Angeles környéki tűzvészt, derült ki a hatóságok közléséből. A kisfiút már a katasztrófa kitörésének másnapján kihallgatták.

Egy gyufával játszó gyerek okozta azt a Los Angeles környéki tűzvészt, amely a múlt héten több mint 15 ezer hektárnyi területet és 21 lakóházat pusztított el, közölték az északi Los Angeles megyei hatóságok.

A helyi seriffi hivatal egyik beosztottja szerint a tűzvész október 21-i kitörésének másnapján kihallgatták a fiút, akinek sem nevét, sem életkorát nem hozták nyilvánosságra. A fiú bevallotta tettét, azóta visszaadták szüleinek, ügye pedig a járási ügyészséghez került.

A pusztító tűz Agua Dulce körzetéből indult és az erős sivatagi szelek miatt gyorsan terjedt. Egyike lett annak a több mint tucatnyi nagyobb erdőtűznek, amely 14 ember halálát okozta, 2100 házat rombolt le és legalább 2000 négyzetkilométernyi területet perzselt fel Los Angelestől egészen a mexikói határig.

A hatóságok az elmúlt 10 napban öt embert tartóztattak le gyújtogatás miatt, bár egyikük tette sem kapcsolódott a nagyobb tüzekhez. Ugyanakkor feltételezik, hogy a legsúlyosabb tűzvészt, amely Orange megyét sújtotta, szintén szándékos gyújtogatás okozta, mivel két, egymáshoz viszonylag közeli pontból lobbantak fel a lángok. A nyomravezetőknek 250 ezer dolláros jutalmat ajánlottak fel.

Keddre csak négy tűzgócot nem sikerült teljesen megfékeznie a tűzoltóknak Kaliforniában, de mindegyiket ellenőrzésük alatt tartják. A tüzek legalább 90 százalékát már eloltották, írja a CBS News.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!